Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
18 januari 2011
 

Ondernemer presteert beter in omgeving met hoog opleidingsniveau

 
 

Diverse onderzoeken tonen aan dat ondernemers met een hogere opleiding gemiddeld beter presteren dan ondernemers met een lagere opleiding. Echter, de prestaties van ondernemers hangen vermoedelijk ook samen met het opleidingsniveau van de bevolking in het land of regio waarin de ondernemer opereert.


Ten eerste betekent een hoger opgeleide bevolking dat er meer werknemers met een hoge kwaliteit beschikbaar zijn voor ondernemers. Ten tweede is er vaker sprake van positieve kennis spillovers waar ondernemers van profiteren. Tenslotte bevorderen hoger opgeleide burgers in hun rol als verfijnde consumenten de vraag naar meer geavanceerde en gevarieerde producten. Ook dit draagt bij aan meer kansen voor individuele ondernemers, en uiteindelijk betere prestaties.

In dit rapport wordt onderzocht of een hoger opgeleide bevolking inderdaad positief samenhangt met prestaties van individuele ondernemers. Uit de empirische analyse blijkt dat een hoger opgeleide bevolking in een land inderdaad positief samenhangt met de prestaties van de ondernemers in het betreffende land. Een implicatie van deze bevinding is dat beleid om hoger onderwijsdeelname te bevorderen de kwaliteit van ondernemerschap kan verhogen, ongeacht welke arbeidsmarktkeuzes deze hoger opgeleide burgers maken. Ze kunnen immers niet alleen de kwaliteit van ondernemerschap bevorderen door zelf ondernemer te worden; ook in hun specifieke rollen als werknemer en consument kunnen ze positief bijdragen aan ondernemerschapsprestaties in hun land.


Bron: Ondernemerschap.nl
 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Kan ik die aanbouw wel betalen?
Een doorlopend krediet is een oplossing wanneer je onzeker bent over de totale kosten en geen rente wilt betalen over geld dat je nooit gebruikt.
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Jouw bedrijf in een nieuw jasje steken: aan de slag met je kantoor!
Altijd dezelfde inrichting en indeling is niet motiverend. Niet voor de klanten die met regelmaat langskomen, maar ook niet voor het personeel dat elke dag hetzelfde uitzicht heeft.
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken