Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Ondernemer presteert beter in omgeving met hoog opleidingsniveau

18 januari 2011 - Diverse onderzoeken tonen aan dat ondernemers met een hogere opleiding gemiddeld beter presteren dan ondernemers met een lagere opleiding. Echter, de prestaties van ondernemers hangen vermoedelijk ook samen met het opleidingsniveau van de bevolking in het land of regio waarin de ondernemer opereert.

Ten eerste betekent een hoger opgeleide bevolking dat er meer werknemers met een hoge kwaliteit beschikbaar zijn voor ondernemers. Ten tweede is er vaker sprake van positieve kennis spillovers waar ondernemers van profiteren. Tenslotte bevorderen hoger opgeleide burgers in hun rol als verfijnde consumenten de vraag naar meer geavanceerde en gevarieerde producten. Ook dit draagt bij aan meer kansen voor individuele ondernemers, en uiteindelijk betere prestaties.

In dit rapport wordt onderzocht of een hoger opgeleide bevolking inderdaad positief samenhangt met prestaties van individuele ondernemers. Uit de empirische analyse blijkt dat een hoger opgeleide bevolking in een land inderdaad positief samenhangt met de prestaties van de ondernemers in het betreffende land. Een implicatie van deze bevinding is dat beleid om hoger onderwijsdeelname te bevorderen de kwaliteit van ondernemerschap kan verhogen, ongeacht welke arbeidsmarktkeuzes deze hoger opgeleide burgers maken. Ze kunnen immers niet alleen de kwaliteit van ondernemerschap bevorderen door zelf ondernemer te worden; ook in hun specifieke rollen als werknemer en consument kunnen ze positief bijdragen aan ondernemerschapsprestaties in hun land.


Bron: Ondernemerschap.nl Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.