Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Hotelsterren verliezen betekenis zonder stille kamers

3 maart 2015 - Lawaai is nog steeds de belangrijkste klacht onder hotelgasten. Nu hun beoordelingen mede het beleid van hotels bepalen, zullen deze meer geneigd zijn om stille kamers te creëren.

En daarvoor bestaat inmiddels een objectief beoordelingssysteem: het Quiet Room(r) label.
Het Quiet Room label heeft tot doel om de creatie van stille hotelkamers te stimuleren en reizigers die een stille hotelkamer zoeken te voorzien van betrouwbare informatie. Hotels die het Quiet Roomlabel willen verwerven, moeten voldoen aan eisen en worden zorgvuldig getest.

Drie stille klassen
De grenswaardes van het Quietroom label heeft een drie stilte -klassensysteem voor hotelkamers. Kamers die voldoen aan de eisen zijn per definitie goed gebouwd en geïsoleerd voor geluid. Reizigers die een stille hotelkamer zoeken, kunnen de website van het label bezoeken.

Beoordelingen van reizigers
Nederlandse hotels gaan nu meedoen met de Hotelstars Union van o.a. Duitsland, Denemarken en de Benelux. Maar deelname staat vrij en een hotel kan in feite zelf bepalen hoeveel sterren het op zijn gevel zet. Merkwaardig? Ja en nee. Ja, want het sterrensysteem pretendeert een soort houvast te bieden voor reizigers en inzicht te geven in de voorzieningen van hotels. Dat is nu dus echt achterhaald. Nee, want hotelsterren worden sowieso minder belangrijk; beoordelingen van reizigers en daarmee de reputatie van een hotel zijn inmiddels belangrijker.
Dat is een goede ontwikkeling, want het zijn tenslotte de reizigers die betalen voor de voorzieningen. Het dwingt hotels om nog beter te luisteren naar gasten. En het zal ook helpen om een groot gemis uit het sterrensysteem te corrigeren: de afwezigheid van stilte en geluidsisolatie als criteria in de beoordeling van hotels.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.