Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Goede oplossing Asscher voor ontslagregeling seizoensarbeid

25 februari 2015 - VNO-NCW en MKB-Nederland verwelkomen de oplossing die minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft gevonden om de onbedoelde en onvoorziene effecten af te wenden van de nieuwe ontslagregels in het geval van tijdelijke krachten en seizoenwerkers.

Sectoren waar veel met seizoenkrachten wordt gewerkt, zoals toerisme, recreatie, schilders en media, zouden zwaar worden getroffen door de nieuwe regels rond de transitievergoeding. Tot op heden gold dat werkgevers een periode van drie maanden konden aanhouden tussen twee contracten voor tijdelijke krachten. Onder de nieuwe regelgeving vanaf 1 juli wordt dat zes maanden. Deze regeling zou met onbeperkte terugwerkende kracht ingaan, wat zou leiden tot disproportioneel hoge kosten voor werkgevers, die daar bovendien niet op hadden kunnen anticiperen. Hierdoor zouden nieuwe seizoencontracten voor vele seizoenwerkers in gevaar komen.

Terugwerkende kracht
Het nieuwe voorstel van minister Asscher zal de terugwerkende kracht beperken. Dat voorkomt in belangrijke mate dat bestaande seizoencontracten onder druk komen te staan en werkgelegenheid verloren gaat.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.