Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
23 februari 2015
 

Nederlandse ondernemer neemt 5-sterren hotel Egypte over

 
 

Serieondernemer Erwin Jager gaat het lang leegstaande 5-sterren City Hotel in Hurgharda Egypte overnemen. Zijn vastgoedbedrijf Barrows Investments neemt een belang van 100 procent in de hiervoor opgerichte ontwikkelingsmaatschappij in Cairo. De overnamesom is niet bekendgemaakt.

"De hotelbranche is een dynamische wereld en met de vele recente buitenlandse investeringen in de infrastructuur van Egypte is het nu de juiste tijd om in te stappen tegen gunstige voorwaarden. Banken zijn bereidwillig in het verstrekken van financieringen en de overheid verleent tevens haar medewerking aan nieuwe initiatieven," aldus Jager. "Naast Egypte onderzoeken we continu nieuwe mogelijkheden. Of dat nu in Egypte, Dubai of Turkije is, als het past binnen ons profiel, dan gaan we er vol voor."

Hoge bezettingsgraad
De bezettingsgraad is hoog in de hotels. Duikers komen er vanwege de koralen met haar uitzonderlijke vissen. Daarnaast trekken het klimaat, de centrale ligging en de cultuurhistorie ook veel bezoekers. Hurgharda heeft onlangs haar nieuwe airport terminal geopend zodat het meer reizigers kan ontvangen.

Commerciële vastgoedprojecten
Daarnaast meldt Jager van Barrows Investments dat de aankoop zorgt voor een verdere focus van de kernactiviteiten in de verdere ontwikkeling en uitbreiding van commerciële vastgoedprojecten. Op dit moment is het bedrijf in gesprek met drie exploitanten die interesse hebben getoond in dit project. De komende periode zal de exploitatieovereenkomst tot stand komen. Vervolgens kan het project worden afgerond op de eisen en wensen van de exploitant en kan gestart worden met de integratie van de hotelformule binnen het project.

Vrachtwagens en machines
De overname van dit vastgoedproject komt niet uit de lucht vallen. Al enige tijd reist Jager naar Egypte om daar vrachtwagens en getrokken materieel naartoe te exporteren. Dit idee werd geboren op een reis naar Egypte. "We waren daar voor een investeerder om vastgoed aan te kopen. Al gauw bleek er enorme behoefte naar vrachtwagens en machines te zijn. We zijn in dat gat gesprongen en dat brengt ons nu voordeel. Zonder de kennis van de lokale markt en het juist netwerk hadden we dit hotel nooit kunnen kopen. Lokaal zijn we inmiddels sterk vertegenwoordigd met een gedreven team van specialisten binnen een professioneel netwerk. We komen hier echt om zaken te doen en dat is iets wat ze daar kunnen waarderen," aldus Jager.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Smart IM vindt groeipartner in Capital A
Smart IM, toonaangevend online marketingbureau, kondigt nieuwe aandeelhouders aan. Capital A verkrijgt meerderheidsbelang. Smart IM ziet deze ontwikkeling als startschot voor een nieuwe groeifase.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken