Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Mkb geeft het goede voorbeeld met inhuur arbeidsbeperkten

18 februari 2015 - Het overgrote deel van de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt vindt een baan in het midden- en kleinbedrijf (mkb). Van de in 2014 geplaatste medewerkers met een arbeidsbeperking ging 80 procent aan de slag in het mkb, terwijl de rest bij het grootbedrijf belandde.

Dat blijkt dinsdag uit cijfers van branchevereniging voor Arbodiensten Oval.

Wajongers
In totaal werden er vorig jaar ruim 5.000 werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt geplaatst met ondersteuning van Oval-leden. Van de mensen die een baan vonden, was 90 procent een Wajonger. De overige tien procent bestond uit mensen met een WAO-, WIA- of WGA-status en mensen die vanuit de bijstand of de ziektewet naar werk werden begeleid.
In het sociaal akkoord tussen het kabinet en sociale partners is eerder afgesproken dat er de komende jaren 125.000 banen worden gecreëerd voor mensen met een arbeidsbeperking. "Er is nog genoeg werk aan de winkel," concludeert Oval.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.