Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
17 februari 2015
 

Technologische innovatie biedt kansen voor MKB

 
 

Hoewel ruim een derde van de Nederlandse bedrijven belang hecht aan innovatie en vernieuwing op ICT-gebied, geeft ook bijna de helft aan moeite te hebben met de uitvoering.

Dit blijkt uit onderzoek van TNS Nipo. Dat is jammer, want technologische innovatie met bijvoorbeeld cloud-oplossingen is niet alleen weggelegd voor grote organisaties. Juist ondernemers en MKB’ers die technologie slim inzetten, lopen voor op de rest.

MKB-IDEE 
Met de MKB-IDEE verkiezing hebben MKB-Nederland en KPN innovatieve ondernemers in het zonnetje gezet. De genomineerde ondernemers laten zien hoe ICT-innovaties hebben bijgedragen aan hun succes. Winnares Diana Vredenbregt van Kinderopvang De Ronde Venen implementeerde bijvoorbeeld een ICT-systeem waarmee leidsters en ouders via de cloud belangrijke informatie over de kinderen kunnen delen. "Thuis werkte ik al veel met apps op mijn iPad en smartphone en ik ben op zoek gegaan naar manieren om ook op het kinderdagverblijf zaken te digitaliseren. Dit resulteerde in de implementatie van Bitcare, een programma dat speciaal is ontwikkeld voor de kinderopvang. Met dit cloud-gebaseerde softwareprogramma kunnen we veel efficiënter samenwerken en communiceren, zowel de medewerkers onderling als met de ouders."
 
E-book
De verhalen van winnares Diana Vredenbregt en van een aantal andere genomineerden zijn door MKB-Nederland en KPN gebundeld in het e-book ‘Zo innoveert ondernemend Nederland met ICT’.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Een bedrijfspand verhuren: hier dient u allemaal rekening mee te houden
Naast het feit dat het verhuren van een bedrijfspand lucratief kan zijn, zit je ook aan een aantal regeltjes vast waar aan gehouden dient te worden.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Creditcard kosten
Een creditcard is voor heel veel mensen onmisbaar. Het brengt een zeker comfort met zich mee waar veel mensen die reizen of online aankopen doen aan gewend zijn geraakt
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken