Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Omzetstijging Fietsen, Telecom en Huishoudelijke apparaten

13 februari 2015 - Alle non-food markten bij elkaar opgeteld laten een omzet plus zien van 1,9 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. In het vierde kwartaal laten de markten van Fietsen, Telecom en Groot- en Klein Huishoudelijke apparaten een omzetgroei zien.

De omzet in Consumenten Elektronica, Doe Het Zelf en Entertainment begint te stabiliseren. Foto, Boeken, IT, Fashion en Toerisme vertoonden geen groei. Dit blijkt uit de Q4 rapportage van GfK Retail Reports.

Fietsen: 48 procent omzetgroei door wijziging onbelastbare vergoeding werkgever
In het laatste kwartaal van 2014 is er een ware run op (elektrische) fietsen ontstaan. De omzet steeg in het vierde kwartaal met 48 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Een belangrijke reden hiervan is de aankondiging van een beperking van de onbelastbare vergoeding van fietsen door de werkgever per 1 januari 2015.

Telecom: steeds meer toestellen Sim Free verkocht
Het laatste kwartaal van 2014 laat een positieve ontwikkeling zien in de Smart- en Mobile Phone markt. Dit is een duidelijk gevolg van de nieuwe toestelreleases die aan het einde van Q3 zijn geïntroduceerd. De opmars van Sim Free toestellen zet verder door. In het vierde kwartaal van 2014, is 53 procent van de nieuwe toestellen een Sim Free toestel. In december 2014 ligt het aandeel van Sim Free zelfs op 56 procent. Een nieuw record en Sim Free wordt hiermee marktleider.

Groot- en Klein Huishoudelijke apparaten: explosief herstel
Met een ruime veertien procent omzetgroei in het laatste kwartaal van 2014 overtreft de groei van de Groot Huishoudelijk apparaten de verwachtingen. De positieve ontwikkelingen op de huizenmarkt en de toename van energie zuinige apparaten vormen een goede basis voor de groei in verkopen van keukens, witgoed en alle keukenapparatuur.
Met een omzetgroei van zeven procent ten opzichte van het vierde kwartaal in 2013, leveren Klein Huishoudelijke apparaten een belangrijke bijdrage aan het herstel van de 'elektro' markt. De kleine keukenapparaten stegen het hardst. Dit segment groeide in het vierde kwartaal bijna tien procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Het waren voornamelijk friteuses, bakplaten, keukenmachines, blenders, sapcentrifuges, en contactgrillen die de weg naar de consument wisten te vinden.

Omzet Consumenten Elektronica en Doe Het Zelf stabiliseert
De omzet van Consumenten Elektronica en de Doe Het Zelf markt heeft zich inmiddels in het vierde kwartaal enigszins gestabiliseerd met een omzetdaling van respectievelijk 1,5 procent en 0,5 procent. In de Consumenten Electronica markt zien we wel een verbeterde televisieverkoop en positieve groei van audio producten. In de Doe Het Zelf markt zien we dat metname de elektrisch- en tuin gereedschappen groeien.

Entertainment: fysieke markt stabiliseert en digitaal groeit
De markt voor fysieke entertainment producten eindigt met een minimale omzetplus van 0,1 procent in vergelijking met Q4 van 2013. De verkoop van DVD's en CD's blijft dalen. We zien wel in het vierde kwartaal een stijging in de verkoop van consoles met 55 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De markt voor digitaal entertainment eindigt met groeicijfers. GfK schat in dat de omzet van de digitale muziek markt in het vierde kwartaal met 19,9 procent is gestegen ten opzicht van Q4 2013.

Markten die geen omzet groei vertonen: Foto, IT, Fashion, Toerisme en Boeken
Een aantal markten zoals Foto, IT, Fashion, Toerisme en Boeken vertoonde in het vierde kwartaal een omzetdaling variërend tussen de 15,7 procent en 2,4  procent.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.