Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
21 januari 2015
 

Toch voordelig blijven bedrijfsporten ondanks de werkkostenregeling

 
 

Op 1 januari is de werkkostenregeling (WKR) ingegaan. Miranda Bleeker, marketing manager bij sportschool My HealthClub legt uit wat dit voor u betekent op het gebied van bedrijfsfitness.

Deze regeling heeft grote fiscale gevolgen  voor uw keuze om bedrijfsfitness aan uw medewerkers aan te bieden. Dit terwijl beweging van veel groter belang is voor de kostenbeheersing en de productiviteit van uw medewerkers, dan andere uitgaven die wel aftrekbaar blijven. Bedrijfssport zorgt voor minder stress, fitte, gemotiveerde en gezonde medewerkers, wat direct een positieve bijdrage levert aan het resultaat van uw onderneming.
 
Twee vormen van bedrijfsfitness
Tot voor kort waren er grofweg twee vormen van bedrijfsfitness. Interne bedrijfsfitness op de werkplek en bedrijfsfitness bij een extern fitnesscentrum of –keten. Voor de eerste variant heeft de WKR geen gevolgen. Voor de externe variant wel. Bij deze variant vergoedt de werkgever de abonnementskosten (gedeeltelijk) aan uw medewerkers. Uw bedrijf loopt kans op een extra belastingaanslag over deze bedrijfsfitnessvergoeding.
 
Minder fitte medewerkers
De praktijk wijst echter nu al uit dat er niet veel bedrijven zijn die in staat zijn om bedrijfssport aan te bieden op de werkplek. Met als gevolg dat het aantal fitte, gezonde en gemotiveerde werknemers drastisch zal gaan dalen. Dit zal uw bedrijf absoluut gaan merken door onder andere een stijging van de ziekteverzuim (stress, burn out, medische klachten) en een verlaging van de productiviteit en loyaliteit.
 
Oplossing
Toch is er wel degelijk een oplossing om voordelig bedrijfssport te kunnen blijven aanbieden aan uw medewerkers. Sommige fitnesscentra bieden namelijk een directe collectiviteitskorting. Dit betekent dat bedrijfssport niet meer via de bruto salaris van uw werknemer loopt, en er dus geen sprake is van een mogelijk belaste vergoeding.
Uw medewerker krijgt een directe bedrijfssport korting bij het fitnesscentrum of –keten en betaalt deze zelf. Of de bedrijfssportregeling wordt via uw werknemer verrekend via het netto salaris bij het bedrijf. Hierdoor kan uw medewerker toch gebruik maken van een voordelig fitnessprogramma.
Wilt u toch graag blijven profiteren van de gunstige effecten van bedrijfssport voor uw organisatie?  Kom dan vandaag nog in ‘beweging’! Laat u informeren over de bedrijfssport mogelijkheden bij het fitnesscentrum of –keten bij u in de buurt.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken