Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
20 januari 2015
 

MKB’ers nog steeds onvoldoende voorbereid op nieuwe Wet werk en zekerheid

 
 

De eerste wijzigingen van de Wet werk en zekerheid (Wwz) zijn een feit, maar weinig MKB’ers blijken daarvan op de hoogte. Zo is bijna 40 procent niet op de hoogte van de aanzegtermijn.

De nieuwe wet, die op 1 januari 2015 in werking trad, verandert het Arbeidsrecht rigoureus. Doel is om het verschil tussen flexibele en vaste arbeid kleiner te maken. Maar lang niet iedereen lijkt op de hoogte van de nieuwe wet- en regelgeving. Vooral voor MKB’ers zijn de gevolgen ingrijpend. Dit blijkt uit een onderzoek van No Ties in opdracht van Tempo-Team.

Proeftijd weg 
Het onderzoek toont aan dat een groot deel van de MKB’ers onbekend is met de wijzigingen die de nieuwe Wet werk en zekerheid met zich meebrengen. Daar waar voorheen medewerkers op proef mochten komen, is dat in de nieuwe wet definitief afgeschaft. Maar liefst 44 procent is onbekend met het feit dat een proeftijd in korte, tijdelijke contracten niet meer van toepassing is. Een ander risico ligt op de loer bij de aanzegtermijn. Wanneer een flexwerker niet tijdig wordt aangezegd, lopen MKB’ers het risico beboet te worden. Deze boete bedraagt maximaal één maandsalaris. Van de ondervraagden meent 70 procent extra financiële risico’s te lopen door de WWZ.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken