Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
20 januari 2015
 

MKB’ers nog steeds onvoldoende voorbereid op nieuwe Wet werk en zekerheid

 
 

De eerste wijzigingen van de Wet werk en zekerheid (Wwz) zijn een feit, maar weinig MKB’ers blijken daarvan op de hoogte. Zo is bijna 40 procent niet op de hoogte van de aanzegtermijn.

De nieuwe wet, die op 1 januari 2015 in werking trad, verandert het Arbeidsrecht rigoureus. Doel is om het verschil tussen flexibele en vaste arbeid kleiner te maken. Maar lang niet iedereen lijkt op de hoogte van de nieuwe wet- en regelgeving. Vooral voor MKB’ers zijn de gevolgen ingrijpend. Dit blijkt uit een onderzoek van No Ties in opdracht van Tempo-Team.

Proeftijd weg 
Het onderzoek toont aan dat een groot deel van de MKB’ers onbekend is met de wijzigingen die de nieuwe Wet werk en zekerheid met zich meebrengen. Daar waar voorheen medewerkers op proef mochten komen, is dat in de nieuwe wet definitief afgeschaft. Maar liefst 44 procent is onbekend met het feit dat een proeftijd in korte, tijdelijke contracten niet meer van toepassing is. Een ander risico ligt op de loer bij de aanzegtermijn. Wanneer een flexwerker niet tijdig wordt aangezegd, lopen MKB’ers het risico beboet te worden. Deze boete bedraagt maximaal één maandsalaris. Van de ondervraagden meent 70 procent extra financiële risico’s te lopen door de WWZ.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Wat is een AOV en voor wie is het?
Onder een AOV verstaat men een arbeidsongeschiktheidsverzekering
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken