Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
30 december 2014
 

37 procent van zzp’ers accepteert iedere uitnodiging via LinkedIn

 
 

Zzp’ers hanteren een coulant acceptatiebeleid op sociale netwerken als LinkedIn en Facebook. 37 procent van de zzp’ers accepteert iedereen die hem toevoegt op Linkedin – ook al kent hij diegene door wie hij is uitgenodigd niet.

Wel let de meerderheid (56 procent) beter op wat hij plaatst op sociale netwerken, sinds hij zzp’er is geworden. Dat blijkt uit onderzoek van de ZZP Barometer onder 1.269 zzp’ers, in opdracht van Ziggo.

Zakelijk netwerken 
LinkedIn (88 procent), Facebook (38 procent) en Twitter (35 procent) zijn de belangrijkste netwerken voor zakelijk gebruik door zzp’ers. Maar Twitter wordt vaak alleen gebruikt om zelf berichten te plaatsen: een op de drie zzp’ers (34 procent) volgt wel anderen op Twitter, maar leest hun Tweets sporadisch tot nooit. Een klein deel van de zzp’ers gebruikt LinkedIn heel serieus: acht procent van de zzp’ers die LinkedIn gebruiken, hebben een betaald abonnement afgesloten bij het grootste zakelijk netwerk ter wereld.

Zakelijk en privé
Ondanks het coulante acceptatiebeleid, scheidt het grootste deel van de zzp’ers (71 procent) wel het privé- en het zakelijk gebruik van zijn social media-accounts. "Dit is opvallend, omdat je als zzp’er vaak 24/7 bezig bent met je bedrijf. Het is zonde van de tijd om meerdere accounts bij te houden voor privé en zakelijk gebruik en een gemiste kans om sommige accounts af te schermen voor zakelijke contacten," aldus Jeroen Sakkers, initiatiefnemer van de ZZP Barometer. Bijna de helft (41 procent) van de zzp’ers accepteert een zakelijke relatie die hem toevoegt op Facebook, vrijwel altijd.

Lege inbox
Een traditioneler communicatiemiddel – e-mail – wordt ook nog steeds intensief gebruikt door zzp’ers. Slechts een procent van de hen gebruikt e-mail niet of nauwelijks. Zzp’ers hebben gemiddeld 24 openstaande e-mailberichten in hun inbox, en de helft (47 procent) gebruikt zijn mailbox als takenlijst. Eén op de twintig zzp’ers heeft zelfs meer dan 100 openstaande e-mailberichten in zijn inbox. "De lege inbox is een mythe voor het merendeel van de zzp’ers, slechts één op de drie lukt dat af en toe," geeft Sakkers aan.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Smart IM vindt groeipartner in Capital A
Smart IM, toonaangevend online marketingbureau, kondigt nieuwe aandeelhouders aan. Capital A verkrijgt meerderheidsbelang. Smart IM ziet deze ontwikkeling als startschot voor een nieuwe groeifase.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken