Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
12 december 2014
 

Bouwbedrijven voorlopig nog onder druk

 
 

De economie trekt weer aan, echter bouwbedrijven kunnen voorlopig nog niet rekenen op groeiende marges. Dit is één van de belangrijkste conclusies uit de jaarlijkse European Construction Monitor van Deloitte.

Verder blijkt dat het aantal overnames in de Europese bouwsector constant is gebleven. Wel is het aantal overnamedeals toegenomen buiten het Europese continent.
 
Marges
Hoewel de markt in Ierland en het Verenigd Koningrijk herstelt, merken de bouwbedrijven in deze landen van dit herstel nog weinig in hun marges. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door het gebrek aan voldoende onderaannemers, een direct gevolg van de vele faillissementen gedurende de crisis. "De kosten die de grote bouwbedrijven kwijt zijn aan de onderaannemers en aan inkoop in een aantrekkende markt stijgen daar enorm, waardoor de marges van de bouwers onder druk blijven staan," aldus Jurriën Veldhuizen, partner bij Deloitte Real Estate. "Nederland is in de afgelopen jaren geconfronteerd met een vergelijkbare golf aan faillissementen. Wanneer de Nederlandse markt zich verder hersteld, is een vergelijkbare ontwikkeling niet uit te sluiten. Als gevolg hiervan zal een herstellende markt dan ook niet per definitie leiden tot herstellende marges voor bouwbedrijven. In een antwoord op deze ontwikkeling overwegen bouwbedrijven in UK en Ierland onderaannemers over te nemen om zodoende de supply chain te integreren.’’ "Een opvallende ontwikkeling is de M&A activiteit buiten de Europese grenzen, aldus Kees Zachariasse", M&A partner bij Deloitte Real Estate. "Terwijl het aantal fusies en overnames vrij constant is gebleven, zien we een significante toename van het aantal deals in de Verenigde Staten en Canada." Het aantal grensoverschrijdende deals (binnen Europa) steeg tot 35 procent, het aantal deals door Europese bouwbedrijven buiten het continent steeg met 80 procent .
 
Over de European M&A Construction Monitor
De European Construction Monitor van Deloitte geeft jaarlijks inzicht in ontwikkelingen in de Europese bouwsector en fusie- en overname-activiteiten van bouwondernemingen. In deze vierde jaargang van de monitor is tevens een overzicht per land opgenomen. 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Internetondernemers kunnen niet meer zonder goede hosting
Het belang van een goede hosting voor een internetondnemer
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Voeding voor de concentratie
B-vitamines (B1, B3, B6, B8, foliumzuur en B12) en vitamine C zijn goed voor de leerprestatie, de concentratie en spelen een rol bij het geheugen.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken