Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
12 december 2014
 

Bouwbedrijven voorlopig nog onder druk

 
 

De economie trekt weer aan, echter bouwbedrijven kunnen voorlopig nog niet rekenen op groeiende marges. Dit is één van de belangrijkste conclusies uit de jaarlijkse European Construction Monitor van Deloitte.

Verder blijkt dat het aantal overnames in de Europese bouwsector constant is gebleven. Wel is het aantal overnamedeals toegenomen buiten het Europese continent.
 
Marges
Hoewel de markt in Ierland en het Verenigd Koningrijk herstelt, merken de bouwbedrijven in deze landen van dit herstel nog weinig in hun marges. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door het gebrek aan voldoende onderaannemers, een direct gevolg van de vele faillissementen gedurende de crisis. "De kosten die de grote bouwbedrijven kwijt zijn aan de onderaannemers en aan inkoop in een aantrekkende markt stijgen daar enorm, waardoor de marges van de bouwers onder druk blijven staan," aldus Jurriën Veldhuizen, partner bij Deloitte Real Estate. "Nederland is in de afgelopen jaren geconfronteerd met een vergelijkbare golf aan faillissementen. Wanneer de Nederlandse markt zich verder hersteld, is een vergelijkbare ontwikkeling niet uit te sluiten. Als gevolg hiervan zal een herstellende markt dan ook niet per definitie leiden tot herstellende marges voor bouwbedrijven. In een antwoord op deze ontwikkeling overwegen bouwbedrijven in UK en Ierland onderaannemers over te nemen om zodoende de supply chain te integreren.’’ "Een opvallende ontwikkeling is de M&A activiteit buiten de Europese grenzen, aldus Kees Zachariasse", M&A partner bij Deloitte Real Estate. "Terwijl het aantal fusies en overnames vrij constant is gebleven, zien we een significante toename van het aantal deals in de Verenigde Staten en Canada." Het aantal grensoverschrijdende deals (binnen Europa) steeg tot 35 procent, het aantal deals door Europese bouwbedrijven buiten het continent steeg met 80 procent .
 
Over de European M&A Construction Monitor
De European Construction Monitor van Deloitte geeft jaarlijks inzicht in ontwikkelingen in de Europese bouwsector en fusie- en overname-activiteiten van bouwondernemingen. In deze vierde jaargang van de monitor is tevens een overzicht per land opgenomen. 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken