Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Belastingdienst pakt vakantievierende jachteigenaren

14 januari 2011 - De Belastingdienst heeft voor twintig miljoen euro aan naheffingen opgelegd aan eigenaren van luxejachten. De schepen werden tijdens een internationaal onderzoek opgespoord in havens aan de Middellandse zee waarna bleek dat er in Nederland te weinig btw over was betaald..

In totaal werden 150 luxejachten met een waarde van meer dan 25 miloen euro gecontroleerd tijdens de internationale actie waarin Nederland en Frankrijk het voortouw hadden. Bij zestien bleek al snel sprake van belastingfraude. 43 zijn aangemerkt voor nader onderzoek. 

Vakantie
Nederlandse booteigenaren kregen naheffingen opgelegd van in totaal twintig miljoen euro. Zij hadden aangegeven dat hun schip bedoeld was voor zakelijke doeleinden. De af te dragen btw is in dat geval lager. Er mag dan echter geen vakantie mee worden gevierd. Volgens de Belastingdienst deden de eigenaren dat wel. 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.