Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
13 januari 2011
 

Bedrijf verdient - ondanks boete - bijna vijftien miljoen met sms'en

 
 

De OPTA heeft SD&P Interactive een boete van maar liefst 550.000 euro opgelegd voor het versturen van ongevraagde sms'jes waarvoor de ontvangers zich bovendien niet af konden melden. 


Het begon allemaal met de mogelijkheid om een laptop te winnen. Om hiervoor in aanmerking te komen moesten mensen hun mobiele nummer achterlaten op een website. SD&P stuurde vervolgens een sms waarin stond dat zij een abonnement moesten afsluiten om de prijs te kunnen winnen. Vervolgberichten, die niets met de in het vooruitzicht gestelde prijs te maken hadden, kostten vervolgens anderhalve euro per bericht. 

Klachtenregen
De OPTA begon een onderzoek nadat honderden klachten binnenkwamen van mensen die niet van de sms-spam af konden komen. In totaal verstuurde SD&P ruim 10,4 miljoen berichten, en dat leverde het bedrijf meer dan vijftien miljoen euro op. Minus een half miljoen boete toch een leuke winst….

 
Doorsturen »  2 reacties »  Nieuwsbrief »  

 
 
 
Reacties
 
Henry  |   | 
13-01-2011
 | 
19:54 uur
Deze steeds vaker voorkomende vorm van diefstal is pure criminaliteit. De slappe aanpak van de nederlandse overheid stimuleert het in verschillende vormen voortzetten van deze plaag. Betaal een kleine boete en behoudt het gestolen hoofdkapitaal. Wanneer de verantwoordelijke personen bekend zijn moeten deze volledig worden 'geplukt' en langdurig opgesloten. Achterhalen waar ze privé wonen en compleet leegplunderen is ook een optie.
merwin  |   | 
20-01-2011
 | 
14:16 uur
De berekening van 15 miljoen minus boete klopt, alleen dit restbedrag verdwijnt vermoedelijk niet in de zakken van de fraudeur. Het grootste deel van de 1,50 eur per SMS gaat naar de telco waar de ontvanger zijn abonnement heeft. Kortom de KPN, Vodafone etc hebben aan de truc van deze oplichter flink verdiend en krijgen geen boete.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Sportende werknemers verzuimen gemiddeld 6 dagen per jaar minder
Een onderneming is gebaat bij ondernemers die optimaal presteren. Dat betekent onder andere dat het verzuim door ziekte of andere ongemakken zoveel als mogelijk moet worden teruggebracht.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken