Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
27 november 2014
 

Black Friday en Cyber Monday waaien over vanuit de VS

 
 

Met de feestdagen in aantocht beginnen de aanbiedingen van Nederlandse retailers steeds scherper te worden. Internationaal, en dan met name in de VS en de UK, begint de kerstgekte dit weekend.

Zowel Black Friday als Cyber Monday beginnen echter ook in ons land een trend te worden, waarbij de drukte in (web)winkels een piek bereikt. In Nederland wordt van vrijdag tot en met maandag een totale omzet van 88 miljoen euro verwacht. Vooral de omzet op Cyber Monday zal naar verwachting vele malen hoger zijn dan afgelopen jaar, met een toename van 32.1 procent ten opzichte van 2013*. 

Black Friday? 
Black Friday, de vrijdag na Thanksgiving, is een term die is overgewaaid uit de VS, waar het jaarlijks terugkerende verschijnsel dé aftrap betekent voor de kerstinkopen. Vroeger betekende dit lange rijen voor de grote warenhuizen en drukte op de wegen. Tegenwoordig zijn veel aanbiedingen echter ook online te vinden en kunnen consumenten profiteren van hoge kortingen en aanbiedingen, zowel offline als online. Het weekend vol kortingen en aanbiedingen eindigt met de zogenaamde Cyber Monday, de Amerikaanse marketingterm voor de drukste dag van het jaar voor webwinkels. 
 
Druk weekend
In Europa zijn beide termen nog redelijk onbekend, maar ActiePagina.nl ziet een verschuiving en verwacht ook in Nederland een druk weekend voor (web-)winkeliers. Naar verwachting zullen aanstaande maandag dan ook de online winkelwagentjes volgeladen worden met inkopen voor de feestdagen. "Steeds meer winkelketens bieden dit weekend speciale, hoge kortingen aan. We zien dat vooral Amerikaanse retailers met een vestiging in Nederland, zoals Apple of Nike, met speciale Black Friday en Cyber Monday aanbiedingen komen. Europese en Nederlandse bedrijven haken hier op in, dus het is zeker waard dit weekend de aanbiedingen goed in de gaten te houden," zegt Iwan Mouton, Partner Manager bij ActiePagina.nl.  
 
*Onderzoek uitgevoerd door Centre of Retail Research Limited, Nottingham, in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Nederland, België en afgezet tegen de Verenigde Staten, in oktober 2014

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken