Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
26 november 2014
 

Topdrukte bij notarissen

 
 

Notarissen hebben het dit einde van het jaar drukker dan ooit tevoren. Doordat de huizenmarkt een enorme opleving beleeft en de belastingvrije schenkingsmaatregel aan het einde van het jaar afloopt, is het 'topdrukte'.

Dat blijkt uit een rondgang onder meer dan 40 notarissen door degoedkoopstenotaris.nl. Ten opzichte van vorig jaar ziet DeGoedkoopsteNotaris.nl in oktober en november 55 procent meer aanvragen. De grootste stijging (65 procent) is te zien in de aanvragen voor het oversluiten van een hypotheek.

Huis kopen
Vrijwel alle notariskantoren merken de topdrukte. Notarissen geven aan dat veel cliënten voor het eind van dit jaar nog een huis willen kopen. "Deze consumenten willen snel nog gebruik maken van de eenmalige verhoogde vrijstelling van 100.000 euro voor de aanschaf van een huis," stelt Peter Ruys, directeur van DeGoedkoopsteNotaris.nl. "Deze geldt nog tot het einde van het jaar en wie er nog gebruik van wil maken raden wij aan nog liever vandaag dan morgen bij de notaris aan te kloppen."

Maximale financiering
Ook kan er nu nog gebruik worden gemaakt van een maximale financiering van 104 procent. Volgend jaar zal dit versobert worden naar 103 procent. Volgens de notariskantoren is de huidige lage rente de belangrijke reden dat de consument de hypotheek oversluit. Het voordeel van de lage rente is dan groter dan de boete die betaald moet worden voor het aflossen van de bestaande hypotheek.

Te druk
Meer dan de helft van de geraadpleegde notariskantoren geeft zelfs aan de drukte nauwelijks aan te kunnen.

 
Doorsturen »  2 reacties »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Notaris Ervaringen  |   | 
11-11-2020
 | 
21:05 uur
Rondgang rond notarissen in het najaar 2020 leert dat Covid weinig grip op de notariele wereld krijgt. In tegenstelling tot de stilte bij juridische kantoren zijn de notarissen druk bezig. Dit lijkt twee redenen te hebben: het recent ingevoerde UBO-register en de overdrachtbelasting die voor onder andere vastgoedbeleggers in 2021 omhoog zal gaan.
Kim  |   | 
12-11-2020
 | 
08:52 uur
Hoort bij het einde van het jaar! Wij gaan zelf ook nog dit jaar!

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Maak de kantine in je bedrijfspand compleet met deze tips
Bij een kantine is het belangrijk dat de juiste comfort aanwezig is. Men moet goed aan tafel kunnen zitten om te genieten van een heerlijke lunch.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken