Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

13 januari 2011 - Stichting Jong Ondernemen zoekt voor komend studiejaar financieel adviseurs die groepen jongeren willen begeleiden in zogeheten studentbedrijven. Steeds meer jonge, ambitieuze mensen kiezen ervoor een eigen onderneming te starten, waardoor Jong Ondernemen een tekort verwacht aan financiële coaches.

Goede begeleiding op financieel gebied is voor de ondernemers in spe onontbeerlijk, want als zij een eigen bedrijf willen beginnen liggen er diverse financiële problemen op de loer. 

Veilig starten
Afgelopen studiejaar zijn 11.800 studenten gestart met een studentbedrijf via Jong Ondernemen, een groei van tien procent ten opzichte van 2008/2009. Studentbedrijven functioneren als een 'echt' bedrijf, maar staan onder toezicht van Jong Ondernemen. Zo kunnen jongeren op een veilige manier ervaring opdoen met het ondernemerschap. Zij leren de kneepjes van het vak onder begeleiding van een echte ondernemer, de 'bedrijfscoach'. Daarnaast worden ze getraind door een financieel adviseur. Coaches met een financiële achtergrond zijn echter dun gezaaid. Vooral voor de provincies Brabant, Limburg en Noord-Holland zoekt Jong Ondernemen voor 2011 nog een twintigtal vrijwilligers met de nodige financiële competenties.

Teamwork
Financiële coaches hoeven volgens Cees Pille, directeur van Jong Ondernemen, slechts één dagdeel per maand beschikbaar te zijn. ['We werken met een team van begeleiders, dus als ieder een paar uurtjes kan bijdragen, dan kunnen we de nieuwe generatie ondernemers voorzien van onmisbare kennis en ervaring uit het vak. De jongeren die deelnemen aan onze studentbedrijven melden zich aan op vrijwillige basis, zijn ambitieus, gemotiveerd, willen iets bereiken. Wij kunnen ze op weg helpen naar een succesvolle onderneming en voorkomen dat ze straks uit onwetendheid in de financiële problemen terecht komen. Daarom oefenen we met echt geld, echte aandelen en echte producten die we op de markt zetten. Coaches met een financiële achtergrond zijn daarbij hard nodig.''

Financiële problemen bij starters
Volgens Jong Ondernemen hebben startende ondernemers vaak te kampen met financiële problemen door gebrekkige administratie, te krappe begrotingen en onjuiste inschatting van de belasting die nog betaald moet worden. Ook denken zij vaak niet genoeg na over zaken als het omgaan met wanbetalers en tegenvallende verkoopcijfers. Voordat gestart wordt met een eigen onderneming, is een gedegen kennis van financiële zaken dus van groot belang. Jong Ondernemen streeft dan ook naar minimaal één financiële coach per student company. 

Aanmelden
Aanmelden als financieel begeleider of voor een andere coachfunctie kan via deze site. Jongeren die willen meedoen aan de Company of Enterprise practices kunnen zich ook aanmelden via deze website.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.