Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
13 november 2014
 

Transportsector heeft behoefte aan flexibele arbeid

 
 

Ondernemers in de transportbranche zijn terughoudend met het aannemen van nieuw personeel. Meer dan de helft van de ondernemers is dermate onzeker over de stabiliteit van de huidige markt, dat zij minder personeel aannemen (58 procent).

Dat blijkt uit een onderzoek naar de visie van werkgevers in de transportbranche, uitgevoerd in opdracht van PRO Payroll. In totaal werden aan 346 werkgevers een aantal meerkeuzevragen voorgelegd op het gebied van personeelszaken. Overige vaak genoemde redenen om geen personeel aan te nemen waren grote schommelingen in de arbeidsbehoefte per week (29 procent) en de aankomende wijzigingen in de Wet Werk & Zekerheid (zestien procent). Deze wet, die in 2015 in werking treedt, zorgt er onder andere voor dat nieuwe werknemers al binnen twee jaar in vaste dienst treden. Verder wordt de proeftijd afgeschaft bij korter lopende contracten.

Risico's indekken
Een klein deel van de ondervraagde werkgevers maakt gebruik van payrolling om bovengenoemde risico’s in te dekken (zestien procent). De meest genoemde redenen voor het toepassen van een dergelijke constructie is de grote flexibiliteit in arbeidscontracten per medewerker (55 procent) en geen risico op kosten bij ziekte (43 procent), wat in lijn is met de voornaamste redenen om personeel niet aan te nemen.

Payrolling
Hoewel slechts een klein deel van de transportbranche gebruik maakt van payrolling, zijn de meeste werkgevers wel bekend met de dienstverlening (74 procent). Ondernemers die niet gebruik maken van een payrollconstructie, geven als reden dat zij vrezen dat de binding van de werknemer met de organisatie minder wordt (veertien procent). Andere organisaties werken alleen met vast personeel (acht procent) of hebben geen problemen met het dragen van werkgeversrisico’s rondom personeel (drie procent).

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Hulp bieden aan anderen: met deze opleidingen kan het
Sommige mensen zijn geboren hulpverleners. Dan is een carriere in de hulpverlening wellicht voor je weggelegd.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Iedereen die wel eens gezeild heeft, weet het: de windrichting kun je niet veranderen, dus als je vooruit wilt komen moet je de stand van je zeilen aanpassen. Maar wat als de wind is gaan liggen? Als de vraag naar jouw producten of diensten afneemt als gevolg van een recessie, een economische crisis of een andere ramp? Dan kun je als bedrijf maar beter roeien met de riemen die je hebt: je klanten.
Lees verderMeer boeken