Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Niks nieuwe recessie; flinke opleving voor het MKB

22 oktober 2014 - Volgens het IMK, Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf, is een opvallende daling ingezet in het aantal bijstandsaanvragen door zelfstandige ondernemers. Ten opzichte van dezelfde periode in 2013 was het aantal aanvragen veertien procent lager.

IMK introduceerde in januari 2011 de zogenaamde IMK-Index. Deze is maatgevend voor het aantal ondernemers dat in nood verkeert. De index is gebaseerd op het aantal ondernemers dat een beroep doet op bijstandverlening in de vorm van krediet en/of uitkering bij gemeenten in Nederland. In de praktijk blijkt de IMK-Index een goede voorspeller te zijn voor de faillissementsrapportages van een half jaar later.

Business-to-business
"De opleving van de economie geldt vooral voor de business-to-business markt, zoals bijvoorbeeld de transportsector," zegt Han Dieperink, algemeen directeur van IMK, "De consument lijkt de weg naar de winkel, de kapper en het café nog niet gevonden te hebben."
De IMK-Index is voor januari 2008 op 100 gesteld en toonde in maart 2010 een maximale stand van 234. In de zomer van 2011 daalde de IMK-Index naar 110 om vervolgens vanaf 2012 weer te stijgen naar een niveau rond 140. Dit jaar toont de Index een continu licht dalende trend.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.