Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
17 oktober 2014
 

Financiële risico’s voor veel zzp’ers hoog

 
 

Slechts 54 procent van de zzp’ ers heeft een buffer; 27 procent heeft financiële reserves al moeten aanspreken. Dit blijkt uit het onderzoek 'ZZP en Bedrijfsvoering' dat recentelijk is uitgevoerd door Conclusr Research onder 821 zzp’ers.

Uit dit onderzoek komt naar voren dat 54 procent van de zzp’ers eigen financiële reserves heeft om tegenvallende inkomsten uit hun onderneming op te vangen; 46 procent zegt hiervoor geen reserves te hebben. Als er gekeken wordt naar leeftijdsopbouw, dan zijn er nauwelijks verschillen waar te nemen, zoals te zien is in de figuur. Met andere woorden, oudere en jongere zzp’ers hebben in gelijke mate buffers opgebouwd. In de afgelopen twaalf maanden heeft 27 procent van de zzp’ers met reserves, deze moeten aanspreken om tegenvallende inkomsten te kunnen compenseren.
Aan de zzp’ers die zeggen te beschikken over financiële reserves is tevens gevraagd naar de termijn die zij met deze reserves denken te kunnen overbruggen. Meer dan een op tien, namelijk twaalf procent, geeft aan maximaal twee maanden te kunnen overbruggen. Negentien procent zegt drie tot zes maanden en 24 procent zegt voor zes tot twaalf maanden een reserve te hebben opgebouwd. En 45 procent van de zzp’ers met financiële reserves zegt hier meer dan een jaar mee te kunnen overbruggen.

Vaste baan?
Zzp’ers die aangeven een vast dienstverband te overwegen, houden het ook minder lang vol met hun financiële reserves: 42 procent van deze groep denkt het dan maximaal een half jaar te kunnen volhouden. Dit is 25 procent binnen de groep zzp’ers die er niet aan denkt om een vast dienstverband elders aan te gaan. Van laatstgenoemde groep denkt meer dan de helft (52 procent) het meer dan een jaar vol te kunnen houden, bij de zzp’ers die plannen hebben voor een dienstverband is dit percentage maar 34 procent.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken