Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
14 oktober 2014
 

Etnische Zakenvrouw & Etnische Vrouwelijke Manager 2014 gekozen

 
 

Vorige week is in het bijzijn van vele prominenten en genodigden uit Nederland en Europa,  Anchou Zhang, directeur-eigenaar van het Court Garden Hotel in Den Haag, uitgeroepen tot Etnische Zakenvrouw Nederland 2014.

Isabel Conradus, Regio Manager Gas Processing Design bij Shell Nederland werd uitgeroepen tot de Etnische Vrouwelijke Manager 2014. De aanmoedigingsprijs werd uitgereikt aan Deniece von Harras, eigenaar en oprichter van NXT business en NL Zakenvrouwen, gevestigd in Rotterdam. De prijzen werden uitgerikt door Hans de Boer, voorzitter VNO-NCW. Het juryrapport dat werd opgesteld onder leiding van Ali Bouchrit, Regio Directeur van ING Zuid West Nederland, luidt als volgt;
 
Etnische Zakenvrouw Nederland 2014: Anchou Zhang, Directeur Eigenaar Court Garden Hotel, Den Haag
"Anchou Zhang, geboren in Amersfoort, sinds 2002 ondernemer en eigenaar van Hotel Sebel en van Hotel Court Garden, typeert zichzelf als een banaan die heel goed geïntegreerd is. Geel van buiten en wit van binnen. Ze spreekt zelfs geen Mandarijn en is van mening dat het haar integratie bevorderd heeft. Zij heeft zich door de crises gemanoeuvreerd door focus op de klant en duurzaamheid. Zij is ertoe in staat geweest een heel hoge klanttevredenheid te bewerkstelligen. Daarnaast heeft zij zich niet laten afschrikken door de financiële uitdagingen en risico’s die zij daarvoor moest nemen.
De mens staat bij Anchou centraal, het is van belang dat haar gasten een plek moeten hebben en gastvrijheid met een hoofdletter G ervaren. Ze is een creatieve zakenvrouw, die staat voor mensen betrekken en samen streven naar oplossingen. Met die motivatie heeft ze de ondernemersorganisatie van het Zeehelden kwartier in Den Haag opgericht om bepaalde knelpunten in de wijk op te lossen en te kunnen netwerken. In het Zeehelden kwartier staat zij bekend als de heldin voor wat betreft duurzaamheid. Om de druk van haar onderneming op natuur en milieu te minimaliseren gaat ze net een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. Dit geheel in lijn met het Green Key keurmerk dat haar Hotel heeft. Een ondernemer met winnaars mentaliteit!"
 
Etnische Vrouwelijke Manager Nederland 2014: Isabel Conradus, Regio Manager Gas Processing Design bij Shell Nederland
Isabel heeft bijna 20 jaar internationale ervaring in de olie- en gasindustrie, met als core expertise procestechniek. Een vrouw in een mannenwereld die als rolmodel wil uitdragen dat er wel degelijk een plek is voor vrouwen in een technische wereld. Ze straalt uit dat ze niet alleen op werkgebied wil breken met de traditionele rolpatronen. Als moeder heeft ze weinig op met de geijkte bijbehorende moederschap cultuur. Ze accepteert het feit dat haar kinderen meer moeite hebben als hun vader voor zijn werk in het buitenland verblijft. Professioneel zet ze graag haar tanden in het oplossen van moeilijk technische vraagstukken. Door haar operationele ervaring, praktisch aanpak, ideeën en oplossingen dwingt ze respect af. Ze is gewend om te werken met targets en is verantwoordelijk voor de ontwerpen en de verkoop van licenties van processen om bijvoorbeeld een fabriek conform de gestelde wensen, voorschriften en omgevingsfactoren zo optimaal mogelijk te laten draaien.
Haar management stijl is gebaseerd op kernwaarden als; prestatie en efficiëntie, verantwoordelijkheid nemen en verantwoording afleggen aan de organisatie.
Isabel is ook buiten haar werk actief.  Ze begeleidt vrouwen naar ondernemerschap. In dit proces stelt zij zichzelf tot doel hen te motiveren en te begeleiding om hun vaardigheden te ontwikkelen en te kapitaliseren

De aanmoedigingsprijs  Etnische  Zaken Vrouw Nederland 2014,  Deniece von Harras, eigenaar en oprichter van NXT business en NL Zakenvrouwen, Rotterdam
Deniece is een ‘game changer’ van Moluks-Indische afkomst, in Nederland opgegroeid en met het aanpassingsvermogen van een eigentijdse (en eigenwijze) wereldburger. Haar missie is om een gevoel van revolutie, hoop en vertrouwen achter te laten op individueel of collectief niveau. Onderwerpen als rechtvaardigheid en gelijkheid raken haar diep en zijn van essentieel belang in de maatschappij. Door haar (net)werk op een juiste manier te gebruiken, wil ze haar aandeel hierin hebben om bij te dragen. Na bijna 10 jaar werkzaam te zijn geweest voor werkgevers, ontstond de behoefte om zelf te ondernemen. Met de oprichting van NXT business heeft ze de geijkte labels van senior manager van zich afgeschud en is ze nu in staat haar werkzaamheden als fiscalist onder de naam NXT business aan te bieden. Met haar onderneming NXT business biedt zij aan waar de markt om vraagt, anders dan de traditionele adviseurs en accountants. Een game changer in tax & accountancy. Als startende ondernemer weet Deniece als geen ander dat netwerken kansen biedt. Wat haar opviel is dat er verrassend (of bedroevend) weinig zakenvrouwen netwerken zijn versus zakenmannen netwerken maar ook een andere sfeer en houding tijdens de netwerkbijeenkomsten. Zie hier de geboorte van de business club NL Zakenvrouwen.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Jouw bedrijf in een nieuw jasje steken: aan de slag met je kantoor!
Altijd dezelfde inrichting en indeling is niet motiverend. Niet voor de klanten die met regelmaat langskomen, maar ook niet voor het personeel dat elke dag hetzelfde uitzicht heeft.
Kan ik die aanbouw wel betalen?
Een doorlopend krediet is een oplossing wanneer je onzeker bent over de totale kosten en geen rente wilt betalen over geld dat je nooit gebruikt.
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken