Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Werkgevers kiezen steeds vaker voor flexwerkers

10 oktober 2014 - Het aantal bedrijven en organisaties dat flexwerkers en freelancers inhuurt, neemt flink toe. Tentoo constateert in het derde kwartaal van 2014 een stijging van het aantal opdrachtgevers van ruim elf procent procent, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Verder kiezen meer werkenden  voor een bestaan als freelancer of flexwerker. In het derde kwartaal steeg hun aantal met bijna 11,5 procent. Dat meldt Tentoo in de nieuwe kwartaalmonitor. Paul den Ronden, algemeen directeur van Tentoo: "Het risico om werknemers in dienst te nemen, vinden bedrijven nog te groot. De economie trekt weliswaar aan, maar de vrees blijft bestaan dat er opnieuw een dip volgt. In dat geval willen bedrijven niet vastzitten aan personeel. Andersom kunnen ondernemingen met flexwerkers de bedrijfsomvang gemakkelijk en zonder veel risico naar boven bijstellen. Dat maakt het laagdrempeliger om een vacature uit te schrijven."

Omzetstijging
Gemiddeld gingen freelancers en flexwerkers er in het derde kwartaal op vooruit. Vooral de groep 55-64 jaar zag de omzet aanzienlijk stijgen (met bijna dertien procent) in vergelijking met het derde kwartaal van 2013. Ook flexwerkers in de leeftijdscategorie tot 24 jaar kenden gemiddeld gezien een toename (ruim elf procent) van hun inkomen.

Rotterdam en Hilversum grootste stijgers
Freelancers en flexwerkers in Rotterdam en Hilversum hebben een goed derde kwartaal achter de rug. In de havenstad nam de gemiddelde omzet toe met bijna twintig procent. Hilversumse freelancers kenden een omzetstijging van twaalf  procent. De flexibele arbeidskrachten in deze stad – veelal werkzaam in de audiovisuele beroepen – hadden ten opzichte van freelancers in andere regio’s al een gemiddeld hoger inkomen. 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.