Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

'Kabinet moet heksenjacht op ZZP-er stoppen'

24 september 2014 - ''Het kabinet moet stoppen met zijn heksenjacht op zzp-ers." Dat zeggen VNO-NCW, MKB-Nederland en PZO-ZZP. Eerder deze week ontstond er al ophef over de zzp-ers in de stervensbegeleiding, die door te strakke regels hun werk niet kunnen doen.

Ondernemers en zzp-ers krijgen er in het wetsontwerp BGL (Beschikking Geen Loonheffing) wéér een administratieve last bij, terwijl met het wetsvoorstel geen enkel probleem wordt opgelost. In specifieke gevallen waar sprake is van schijnzelfstandigheid kan dit alleen aangepakt worden door gerichte handhaving. De inspecteur kan nu al handhaven, maar doet het nauwelijks. De nieuwe maatregel verandert daar niets aan.

Drempel
Voor bonafide ondernemers is het een drempel om zzp-ers in te huren. Dat is het slechtste van twee werelden: het bedrijf kan niet vooruit en de zzp-er heeft geen werk. Dat mag niet gebeuren. De ondernemingsorganisaties willen daarom dat het wetsvoorstel in deze vorm van tafel gaat.

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Ton

25-09-2014 12:30  |  

Sinds de introductie van de VAR is er gedonder vanwege de onduidelijkheid.
Je weet per saldo never ever waar je aan toe bent ... want: ''er kan altijd twijfel rijzen'' zegt de belastingdienst in navolging van het minsterie van Financien.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.