Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Zakelijk succes staat of valt met gezond verstand

10 januari 2011 - Gezond verstand, oftewel praktische intelligentie, staat aan de basis van succes als ondernemer. Onderzoek van de American University en de University of Maryland onder zowel beginnende als gevestigde ondernemingen benadrukt het belang van leren middels ervaringen en door te doen.

Ondernemers die leren in de praktijk en middels vallen en opstaan hebben een voordeel boven degenen die hun kennis verwerven uit boeken en observaties. Ondernemers, vooral als ze nog niet zo lang bezig zijn, moeten ook bijna wel. Ze hebben geen tijd om lang na te denken over de best mogelijke beslissing. Ze moeten knopen doorhakken. Praktische intelligentie helpt om dat snel en vol vertrouwen te doen. 

Vallen en opstaan
Om de praktische intelligentie te vergelijken, vroegen de onderzoekers aan 283 ondernemers om tien soorten beslissingen te rangschikken in volgorde van belangrijkheid in uiteenlopende scenario’s. Uit de resultaten bleek dat ondernemers met de snelst groeiende bedrijven vooral leerden door te doen en niet bang waren om fouten te maken. Bovendien scherpten ze hun praktische intelligentie door specifieke groeidoelen na te streven. 

Gates en Jobs
De onderzoekers noemen Bill Gates en Steve Jobs als voorbeelden van personen die dankzij hun praktische intelligentie enorm succes wisten te behalen. Een aspect van praktische intelligentie is expertise. Bill Gates is een uitmuntend programmeur en die kennis bepaalde zijn benadering van software. Steve Jobs is een uitmuntend designer en wat dat hem opleverde moge duidelijk zijn. 

Just do it
De les die hier uit geleerd kan worden: doe het gewoon! Doe waar u goed in bent, en wees niet bang om fouten te maken. Fouten maken bestaat niet eens in het hoofd van de succesvolle ondernemer, want juist door een keer te mislukken leert u het meest.


Bron: Globe and Mail Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

ab h. bouvy

14-01-2011 11:22  |  

Waarom moeten we altijd weer wachten op 'de wetenschap' om de waarde van het gezonde boeren verstand te ontdekken. Nu wordt men binnenkort in Frankrijk verplicht om een bepaald aantal vrouwen in de Raad van Bestuur op te nemen.
Hier zijn 'wetenschappelijk' argumenten voor. Erasmus waarschuwt in zijn Lof der Zotheid' voor de invloed van de 'wetenschap', naast een hoop wijsheid schuilt er n.l. ook een hoop onzin onder het koren.Hier zouden ondernermers organisaties alert moeten zijn. Helaas, zij zijn zo ingekapseld in het 'systeem' dat men niet weet de onzin buiten de deur te houden

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.