Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Koffiecorner bron van inspiratie en nieuwe liefdes

15 september 2014 - Gouden ideeën, briljante oplossingen en geniale ingevingen. Als kantoormedewerkers niet achter hun bureau zitten, doen zij op kantoor de meeste inspiratie op bij de koffiecorner. Alleen de geur van koffie werkt voor een derde al inspirerend.

Gemiddeld brengen werknemers vijftien minuten van hun werkdag door bij de koffiehoek. Dit en meer blijkt uit een onderzoek* naar inspiratie op de werkvloer van Douwe Egberts Professional, uitgevoerd onder 1.000 Nederlanders met een kantoorbaan.
 
Werk populairste gespreksonderwerp
Twee derde van de werkende Nederlanders geeft aan tijdens het werk regelmatig een koffiebreak nodig te hebben om inspiratie op te kunnen doen. Zelfs tijdens dit moment van ontspanning gaat het over werk. Want hoewel het laatste nieuws (42 procent) en de privésituatie (54 procent) populaire gespreksonderwerpen zijn, zijn de meeste conversaties bij de koffiecorner werkgerelateerd (65 procent).
 
Koffie drinken met Linda de Mol
Linda de Mol, Annemarie van Gaal en Joop van den Ende worden gezien als de meest inspirerende bekende ondernemers om een kopje koffie mee te drinken. Maar liefst een op de vier vrouwelijke medewerkers wil graag met Linda de Mol koffie drinken om inspiratie op te doen. Maar ook de input van eigen collega’s wordt gewaardeerd. Uit het onderzoek blijkt dat kantoormedewerkers samen tot de beste ideeën komen, de meeste mensen (33 procent) spreken een collega aan als zij inspiratie nodig hebben.
 
Flirten op de werkvloer
Niet alleen gouden ideeën, ook nieuwe liefdes worden geboren bij de koffiecorner. Eén op de vijf ondervraagden is wel eens een charmante collega gevolgd naar de koffiecorner voor een flirt. Vooral mannen houden wel van een avontuurtje. 26 procent is wel eens een aantrekkelijke collega gevolgd naar de koffiecorner, in tegenstelling tot tien procent van de vrouwen.

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Marijn

18-04-2016 11:58  |  

Sinds bij ons bedrijf Fortune koffie wordt gedronken besteden we wel 30 minuten per dag in de koffiecorner. Niet omdat de koffie langzaam doorloopt, maar omdat de koffie zo lekker is dat we 2x zoveel zijn gaan drinken!

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.