Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
4 september 2014
 

Betrouwbaarheid belangrijkste selectiecriterium in installatiefase

 
 

Betrouwbaarheid is het belangrijkste keuzecriterium bij de selectie van bouwmaterialen. Dit is met name het geval in de installatiefase. Ook regelgeving en duurzaamheid zijn belangrijke elementen voor deze fase.

Kostenminimalisatie speelt een kleinere rol. Dit blijkt uit het nieuwe BouwKennis Jaarrapport waarin onder andere de houding van partijen binnen de bouwketen ten aanzien van prijs en kwaliteit van bouwproducten in kaart wordt gebracht.

Prijs
In de bouwsector is de rol van de prijs traditioneel groot, omdat aanbestedingen van oudsher het middel zijn om opdrachten toe te kennen aan bouwers. Een belangrijke aanname in het hoofdstuk ‘Prijs en kwaliteit in de bouw’ van het BouwKennis Jaarrapport 2014-2015 is dat dit mechanisme een bepalende invloed heeft op de manier waarop bouwmaterialen worden geselecteerd. Is kostenminimalisatie het doorslaggevende selectiecriterium voor bouwmaterialen?
Om dit te achterhalen is aan de verschillende marktpartijen in de bouwketen gevraagd naar hun belangrijkste keuzecriteria voor bouwmaterialen per bouwfase (ruwbouw, afbouw en installatie). Om de marktpartijen te dwingen hun allerbelangrijkste criterium te geven, is gekozen voor een single response vraag: uit de antwoordopties konden zij maar één keuze maken.

Installateur: regelgeving
Voor alle fasen geldt dat kostenminimalisatie niet het meest wordt genoemd als belangrijkste criterium bij de keuze voor bouwmaterialen. Deze rol is weggelegd voor het selectiecriterium ‘betrouwbaarheid en consistentie van het product’. Dit geldt met name voor de installatiefase, waar het overtuigend het vaakst als belangrijkste keuzecriterium wordt genoemd (41 procent). Vooral architecten (60 procent) noemen betrouwbaarheid en consistentie het belangrijkste selectiecriterium in de installatiefase. Bij de overige partijen ligt dat aandeel tussen de 28 procent en de 38 procent.

Het volledige bericht kunt u hier downloaden.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Internetondernemers kunnen niet meer zonder goede hosting
Het belang van een goede hosting voor een internetondnemer
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Voeding voor de concentratie
B-vitamines (B1, B3, B6, B8, foliumzuur en B12) en vitamine C zijn goed voor de leerprestatie, de concentratie en spelen een rol bij het geheugen.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken