Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

FNV ZBo: geen boete op appeltje voor de dorst

7 januari 2011 - FNV Zelfstandigen Bouw vraagt om hogere 'fiscale vrijstelling' voor het spaartegoed van zzp'ers. "Nu krijgt een zzp'er al snel een boete over zijn appeltje voor de dorst," zegt voorzitter Charles Verhoef, die het probleem komende week bespreekt met het Ministerie van Financiën.

"Alles wat een zzp'er reserveert voor moeilijke tijden, komt in box drie terecht. Dat leidt vaak tot extra belasting." 

Particulier of ondernemer?
Sparende zzp'ers zijn voor de belasting 'particulieren'. "Dat wringt, want de zzp'er is ondernemer. Hij of zij calculeert in dat inkomsten soms kunnen tegenvallen. Het is niet meer dan logisch daarvoor een reserve aan te houden, maar over die reserve wordt belasting geheven," aldus Charles Verhoef van FNV ZBo. "Juist deze tijd van crisis heeft laten zien dat zzp'ers een buffer nodig hebben om te overleven in een lastige tijd." 

Apart tarief
De Belastingdienst kent tot nog toe geen apart tarief voor eenmanszaken. Verhoef: "Daar moet verandering in komen. FNV ZBo pleit voor een fiscale vrijstelling van 40.000 euro voor zelfstandig ondernemers. Op die manier kan elke zzp'er een substantieel bedrag achter de hand houden. Voor een periode met weinig opdrachten of tijdens onwerkbaar weer zoals vorst." Als het aan FNV ZBo ligt, wordt deze regeling snel ingevoerd: "Vóórdat iedereen z'n belastingpapieren over 2010 heeft ingevuld."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.