Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Verlenging lage btw draagt bij aan herstel installatiebranche

1 september 2014 - UNETO-VNI, de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche, is blij met de aangekondigde verlenging van de lage btw voor onderhouds- en renovatiewerkzaamheden tot 1 juli volgend jaar.

De installateurskoepel verwacht dat de verlenging bijdraagt aan verder herstel in de installatiebranche. De maatregel zal volgens UNETO-VNI veel woningbezitters en woningcorporaties over de streep trekken om energiebesparende maatregelen te nemen. De installateurskoepel verwacht dankzij de lage btw onder andere extra investeringen in de renovatie van badkamers. Daarnaast zullen meer consumenten gaan investeren in energiebesparende maatregelen, zoals zonnepanelen of een energiezuinige cv-ketel. De lage btw draagt volgens UNETO-VNI ook bij aan woningverbeteringen die ouderen in staat stellen om langer zelfstandig te blijven wonen.

Marktsentiment verbetert
UNETO-VNI constateerde eerder al dat het marktsentiment in de installatiebranche dankzij de lage btw sterk is verbeterd. Uit een conjunctuurenquête onder de aangesloten leden blijkt dat ruim een derde van de installateurs positieve verwachtingen heeft over de hoeveel werk en omzet voor de komende maanden.

Verlenging hard nodig
Volgens UNETO-VNI is verlenging van de lage btw hard nodig om het broze herstel vast te houden. Als gevolg van de crisis kreeg de installatiebranche te maken met een grote vraaguitval. Verlenging van het lage btw-tarief helpt om zoveel mogelijk ondernemingen in de laat-cyclische installatiebranche door de crisis heen te helpen.

Omzetstijging
Een eerdere verlaging van de btw leverde bij ruim driekwart van de installateurs extra omzet en opdrachten op. De gemiddelde omzetstijging bedroeg tussen de 20.000 en 50.000 euro. UNETO-VNI verwacht een vergelijkbaar effect van de huidige maatregel. Dit effect kan nog eens worden versterkt door een aantrekkende huizenmarkt.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.