Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
20 augustus 2014
 

Opleiding belangrijk netwerkmoment voor zelfstandige professionals

 
 

Ruim 80 procent van de zelfstandige professionals (zp’ers) ziet het volgen van een opleiding met andere professionals als belangrijke gelegenheid om te netwerken. Bijna 90 procent van de zp’ers zegt een deel van zijn of haar tijd te reserveren voor een cursus of opleiding.

Dit blijkt uit onderzoek van FastFlex onder ruim 1.000 zp’ers. Daarnaast geeft het merendeel van de zp’ers aan zich te willen ontwikkelen door samenwerkingsverbanden aan te gaan met andere professionals.

Onderscheid
Niels Huismans, Business Developer bij FastFlex: "Investeren in eigen ontwikkeling is cruciaal om u als zelfstandige professional te onderscheiden. Het is interessant om te zien dat zp’ers met een opleiding of cursus niet alleen hun kennis, maar ook hun netwerk versterken." Huismans verwacht dat er steeds meer naar een vorm van ‘sharing economy’ toegewerkt gaat worden. Professionals delen dan niet alleen kennis, maar ook netwerken, opdrachten en kansen met elkaar. Zo zullen steeds meer zp’ers hun netwerk in gaan zetten om andere professionals aan opdrachten te helpen en elkaar daarvoor onderling belonen. Een goede zaak volgens Huismans: "Een goed netwerk is echt een cruciale basis voor een zp’er en ik ben blij dat zij hier steeds bewuster aan bouwen."

Naar aanleiding van het onderzoek publiceerde FastFlex in samenwerking met ABN AMRO de whitepaper ‘Op naar zelfsturende netwerken van zp’ers?

 
Doorsturen »  3 reacties »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Passievolt  |   | 
20-08-2014
 | 
16:11 uur
Netwerken is inderdaad belangrijk, maar tijdens de opleidingen om kennis bij te spijkeren zie ik dat niet zo. Je leert toch allemaal voor hetzelfde dan, dus je zit toch gewoon met concurrenten in de klas?
Niels Huismans  |   | 
23-08-2014
 | 
09:55 uur
@passievolt
Ik denk dat je tijdens een opleiding of training zeker niet alleen omringt bent met concurrenten. Professionals in andere branches bijvoorbeeld die hetzelfde werk doen. Daarnaast kan het ook zeer waardevol zijn om een goed netwerk te hebben met je concurrenten (collega's). Dit kan ook zeker waardevol zijn in de toekomst
Niels  |   | 
3-08-2020
 | 
10:39 uur
Zelf geef ik cursussen in online marketing en ik heb laatst nog iemand aangenomen uit een cursus. Ook heb ik vaak klanten binnengehaald bij een cursus die ik zelf had gevolgd.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken