Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

6 januari 2011 - De politie wil dat er meer gedaan wordt tegen illegale prostitutie in hotels. Volgens het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) wordt de hotelsector steeds vaker misbruikt door publieke vrouwen, hun pooiers en hun klanten.

Korpschef Ruud Bik van de KLPD zegt binnenkort met de hotelsector overleg te zullen voeren over strenger toezicht. Joris Prinssen stelt namens de horecasector het probleem serieus te nemen. Hij verklaart dat de hotelketens uit menselijk oogpunt niets te maken willen hebben met prostitutie, laat staan met mensenhandel, en dat het onzin is om te denken dat de hotelsector er aan meewerkt om meer kamers te verhuren. 

Aangescherpte richtlijn
Koninklijke Horeca Nederland zegt binnen twee weken met een nieuwe en aangescherpte richtlijn te komen. Er is sinds 2009 al wel een hotelprotocol van Koninklijke Horeca Nederland van kracht, maar het blijkt in de praktijk heel moeilijk prostitutie te ontdekken in druk bezochte hotels. Het huren van een kamer is immers niet verboden en het vraagt veel toezicht en oplettendheid van het personeel om het bezoek in de gaten te houden. 

Nieuwe regels 
Blik constateerde dat de nieuwe regels in de prostitutie hebben geleid tot een uitwaaiering van illegale prostituees over hotels. Daar huren de vrouwen kamers en beoefenen ze zonder vergunning hun werkzaamheden. In kranten en op websites wordt geadverteerd met mobiele nummers en locaties van hotels. Deze activiteiten ontstonden enkele jaren geleden toen de prostitutie werd gelegaliseerd en sekshuizen en raamprostituees een vergunning moesten hebben. Sindsdien dienen hotels als uitvalsbasis, met name voor illegale prostitutie.


Bron: O.a. Het Parool Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.