Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
5 januari 2011
 

Misleid door Bedrijvengidsonline? Meld het bij MKB Nederland

 
 

MKB Nederland gaat een rechtszaak beginnen tegen Bedrijvengidsonline.nl indien het bedrijf zijn misleidende activiteiten niet staakt voor 8 januari aanstaande. Bedrijvengidsonline is een acquisitiepartij die op agressieve wijze klanten werft en vage facturen verstuurt.

MKB Nederland heeft genoeg van de klachten die bij hen en Steunpunt Acquisitiefraude binnenkomen en stapt dus naar de rechter als de twee bedrijven achter de gids, Info Site bv en Website Services bv, niet vóór 8 januari hun activiteiten staken en gedupeerden bovendien schadeloos stellen. 

Opgelicht
Tros Opgelicht wijdde gisteravond een uitzending aan acquisitiefraude. Hierin was te  zien hoe bedrijven worden gebeld door agressieve verkopers die ze voor heel weinig geld een prominente plek in een (online) bedrijvengids aanbieden. Vervolgens krijgen de bedrijven per fax een ‘overeenkomst’ die er uitziet als een dwingende factuur. Tekent de ondernemer vervolgens, dan is dit niet voor een eenmalige advertentie maar voor een driejarig contract a 150 euro per maand. Wordt er niet betaald, dan wordt er volop gedreigd met incassobureau's en deurwaarders. 

Tegenreactie
De advocaat van Website Services BV stelt in een reactie dat de beschuldigingen niet kloppen. "Er is geen juridische relatie met bedrijvengidsonline.nl en we hebben ook geen sommatiebrief ontvangen." 

Gedupeerd?

Om haar - eventueel juridische - stappen kracht bij te zetten, wil MKB-Nederland zo veel mogelijk gedupeerden van Bedrijvengidsonline.nl bijeenbrengen en ‘meenemen’ in de mogelijke rechtszaak. Het doel is om alle ondernemers die van mening zijn dat zij onder valse voorwendselen hun handtekening hebben gezet of onder protest al hebben betaald, uiteindelijk schadeloos worden gesteld. Bent u de dupe geworden? Dan kunt u zich melden op Ikbenmisleid.nl. Aan het ‘meedoen’ zijn geen kosten verbonden. 

400 miljoen schade per jaar
Volgens MKB Nederland kost acquisitiefraude - van spookfacturen tot misleidende aanbiedingen - het bedrijfsleven jaarlijks naar schatting 400 miljoen euro. MKB lobbyt daarom ook in Den Haag voor een verbreding van de Wet op de Oneerlijke Handelspraktijken, zodat deze praktijken beter kunnen worden aangepakt. Tot dan toe luidt het advies: wantrouw telefonische verkooppraatjes en vage faxen.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Wat is een AOV en voor wie is het?
Onder een AOV verstaat men een arbeidsongeschiktheidsverzekering
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken