Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

ICT-branche wenst flexibeler personeelsbestand

4 juli 2014 - Werkgevers in de Nederlandse ICT-branche zijn huiverig voor het aannemen van nieuw personeel. De ondernemers maken zich zorgen over de stabiliteit van de markt en vrezen dat de behoefte naar arbeid te sterk zal fluctueren.

Dat blijkt uit een onderzoek naar de visie van ondernemers in de ICT-branche, uitgevoerd in opdracht van PRO Payroll. Aan 391 MKB-ondernemers werden enkele meerkeuzevragen voorgelegd. Ruim 54 procent van alle ondervraagde werkgevers neemt op dit moment minder snel personeel aan omdat de stabiliteit van de markt onzeker is. Hierdoor vrezen zij dat de arbeidsbehoefte binnen de onderneming te sterk zal fluctueren (32 procent).
 
Risico's van nieuw personeel
De meest genoemde risico’s van het aannemen van nieuw personeel zijn het onvoldoende flexibel in kunnen zetten van personeel (55 procent) en het verplicht door moeten betalen tijdens ziekte van de werknemer (34 procent). De ICT-bedrijven die bovengenoemde zorgen uiten, proberen de risico’s ten aanzien van personeel op verschillende manieren in te dekken. Zo maakt 36 procent van de bedrijven in de sector gebruik van een uitzendconstructie voor nieuw en flexibel personeel. Hiervan brengt 28 procent zijn personeel onder bij een payrollbedrijf en maakt acht procent gebruik van een uitzendbureau.
 
Voor- en nadelen
De twee grootste voordelen van het inzetten van een dergelijke constructie zijn, volgens de ondervraagde ondernemers, het afdekken van risico’s voor wat betreft langdurige ziekte van de werknemers (40 procent) en het kunnen aanbieden van langere flexibele contracten (39 procent). Als grootste nadeel wordt het verminderde gevoel van binding met de organisatie bij het personeel genoemd (tien procent). Van de ondervraagden geeft zeven procent aan om die reden alleen met vaste contracten te werken.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.