Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Kosten door financiële problemen personeel vergelijkbaar met totale ziekteverzuim

3 juli 2014 - Het productiviteitsverlies door financiële problemen bij werknemers is vergelijkbaar met het productiviteitsverlies door ziekteverzuim.

Financieel planner Milco de Frel komt tot deze conclusie op basis van diverse onderzoeksresultaten van onder andere Nibud, Panteia en het CBS. Deze financiële problemen leiden tot hogere verzuimkosten. De Frel heeft daarom de verzuimkostenmeter ontwikkeld. Deze maakt ’verborgen verzuim’ inzichtelijk voor bedrijven. Zij kunnen vanaf vandaag zelf gratis hun verborgen verzuimkosten berekenen.

Financiële problemen leiden tot verzuim
Iedere werkgever heeft een beeld van het ziekteverzuim in zijn of haar bedrijf. Maar dit zegt vaak niets over de oorzaak van het verzuim. Financiële problemen bij werknemers zijn steeds vaker een oorzaak van verzuim.
"Onderzoek wijst uit dat financiële problemen bij medewerkers leiden tot een productiviteitsdaling van zo’n twintig procent. Deze problemen komen niet snel aan het licht, de medewerkers melden zich lang niet altijd ziek. Maar de productiviteit van de medewerker heeft wel flink te lijden onder deze financiële zorgen. Er is dus sprake van onzichtbaar productiviteitsverlies, met de bijbehorende kosten. De hoogte van dit onzichtbare verzuim komt overeen met de totale kosten van het ziekteverzuim. Dit is één van de conclusies uit bovengenoemde onderzoeken," aldus de Frel.

Verzuimkostenmeter
Het is zaak voor werkgevers om meer te weten over de kosten van dit verborgen verzuim binnen de eigen onderneming. Wanneer werkgevers inzicht hebben in de kosten, kunnen ze (preventieve) maatregelen nemen. Daarom ontwikkelde de Frel de online verzuimkostenmeter. Dit is een hulpmiddel waarmee, op basis van onderzoeksgegevens van onder andere Nibud, Panteia en het CBS, de verborgen verzuimkosten per bedrijf inzichtelijk worden gemaakt.
Elk bedrijf kan de verzuimkostenmeter gratis invullen en zo inzicht krijgen in de verborgen verzuimkosten. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer vijf minuten. Het resultaat is als PDF te downloaden. Zo kan het bedrijf direct (preventieve) maatregelen nemen tegen het verborgen verzuim.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.