Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Horecascan geeft ondernemers direct inzicht in financiële positie

25 juni 2014 - Ondanks een veel belovende start van 2014 en stijgend consumentenvertrouwen blijft het flink aanpakken voor horecaondernemers. Van een vanzelfsprekend rendementsherstel is geen sprake.

Ondernemers in de horeca zullen daarom buiten de traditionele kaders moeten denken, hun processen efficiënter moeten maken en zeer kritisch moeten kijken naar de kosten. Om dat laatste te faciliteren heeft SRA een gratis Horecascan ontwikkeld waarmee ondernemers direct inzicht krijgen in hun financiële positie en hun positie ten opzichte van concullega’s.

Kosten en baten
De Horecascan richt zich met name op hotels, drink- & eetgelegenheden. De scan vraagt ondernemers in deze takken van sport naar specifieke informatie over brutomarges en personeelskosten. De cijfers worden vergeleken met kengetallen uit de database Branche in Zicht, waarin de meest actuele jaarrekeningcijfers uit de branche zijn verzameld. Horecaondernemers wordt ook gevraagd hun prognose te geven over de verwachte omzet- en winstontwikkeling, personeelskosten en financieringsbehoefte. Deze informatie wordt gebenchmarkt.

Hoe staat u ervoor?
Met het invullen van de scan krijgen ondernemers inzicht in branchespecifieke kansen en bedreigingen, bijvoorbeeld op ICT- of personeelsgebied. Ook algemene zaken zoals overheidsmaatregelen, de stand van de economie en maatschappelijke trends worden meegenomen. De Horecascan levert de ondernemer naast een algemene benchmark ook aandachtspunten voor zijn bedrijfsvoering en een persoonlijk advies op. Uniek aspect van de scan is dat het gratis persoonlijke branche- en adviesrapport dat elke ondernemer direct na invulling van de scan ontvangt, ook inzicht geeft in de toekomstverwachtingen van de branche.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.