Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
23 juni 2014
 

IKEA is beste vergader- en ontmoetingsplek voor ZZP’ers

 
 

ZZP’ers die geen vast eigen kantoor hebben maar wel veel ‘onderweg’ zijn, kiezen met overgrote meerderheid (62 procent) de restaurants van IKEA als beste plek om te vergaderen, te werken en te ontmoeten.

Dat blijkt uit een online enquête onder de leden van ZZP Netwerk Nederland. De redenen waarom IKEA als beste uit de bus komt zijn logisch en begrijpelijk. De locaties zijn goed bereikbaar, de koffie smaakt goed en de prijzen in het restaurant zijn laag.
In de IKEA-vestigingen in Haarlem (Waarderpolder), Amsterdam (Zuidoost), Heerlen en Delft zijn zelfs al kleine ZZP-communities aan het ontstaan, waar één keer per maand speciale ZZP-ontbijtsessies worden georganiseerd. Zeer laagdrempelig: voor minder dan twee euro heb je bij de IKEA al een goed ontbijt. "En het heeft ook wel iets," zegt Jerry Helmers, voorzitter van ZZP Netwerk Nederland. "De restaurants zijn basic, niet super-de-luxe, maar toch aantrekkelijk."
IKEA heeft wel een nadeel: in de restaurants zijn nauwelijks stopcontacten te vinden voor de meegebrachte laptops en IPads. Echter, de WIFI-verbinding is razendsnel.

Andere werklocaties
Andere locaties die ‘onderzocht’ zijn, zijn McDonalds, BurgerKing, La Place en AC Restaurants.
LaPlace werd vooral als ‘te duur’ ervaren. Ook is de kwaliteit van het eten bij La Place niet altijd even uitmuntend. McDonalds is populair omdat deze ook op veel locaties is te vinden, maar de internetverbinding is niet altijd even snel én de McDonalds’s zijn niet altijd even schoon.
"Voor ZZP’ers voor wie het niet loont om een vaste werkplek of kantoor ergens te huren, omdat ze veelal onderweg zijn met en naar allerlei afspraken, zijn de genoemde hotspots uitstekende locaties om elkaar te ontmoeten, zo blijkt maar weer," zegt Jerry Helmers.
"En hoe mooi is het niet om te horen dat deze plekken zelfs ertoe leiden dat ondernemers elkaar leren kennen."
Uit het onderzoek bleek ook dat veel ZZP’ers, die geen vast (extern) kantoor of werkplek hebben, regelmatig op deze plekken hun opdrachten verder uitwerken. "Er is immers toch wat reuring om ; dat is altijd beter dan alleen maar ‘alleen’ thuis zitten."

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Marianne  |   | 
24-06-2014
 | 
11:22 uur
Ik moet er persoonlijk niet aan denken een meeting bij een Ikearestaurant te organiseren, dan wel er uitgenodigd te worden.

Er zijn zat zakencentra waar prive een ruimte gehuurd kan worden. Dat doet het toch beter dan een rumoerig restaurant?

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Sportende werknemers verzuimen gemiddeld 6 dagen per jaar minder
Een onderneming is gebaat bij ondernemers die optimaal presteren. Dat betekent onder andere dat het verzuim door ziekte of andere ongemakken zoveel als mogelijk moet worden teruggebracht.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken