Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
20 juni 2014
 

Tekenen van herstel te zien in bijbanenmarkt

 
 

Het aantal vacatures voor bijbanen en vakantiewerk is sinds het begin van dit jaar aanzienlijk gestegen. Dit blijkt uit cijfers van Zoekbijbaan.nl.

Sinds 2011 heeft de economische crisis zware klappen uitgedeeld in het aanbod bijbanen en vakantiewerk, maar het herstel lijkt nu begonnen. "Het aantal bijbaan vacatures is het afgelopen half jaar sterk toegenomen. Sinds het begin van dit jaar zien wij een stijging van 26 procent in het aantal vacatures," zo laat de vacaturebank weten. Het aantal beschikbare bijbanen staat echter nog niet op het niveau van 2011.

Winkels en horeca
Met name het aantal bijbanen in de horeca en commerciële dienstverlening neemt toe, maar ook de detailhandel vertoont de laatste maanden een toename in de vraag naar winkelpersoneel. Verwachting is dat de vraag naar winkel- en horecapersoneel de komende maanden verder zal toenemen. In de vakantieperiode stijgt het aantal bijbanen in deze sectoren vaak sterker dan gemiddeld.

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Adriana van Schalken...  |   | 
25-06-2014
 | 
14:24 uur
Goed nieuws voor de (voornamelijk) jongeren die weer druk op zoek gaan naar een vakantie/bijbaan. Het wordt steeds belangrijker om werkervaring op te doen voor toekomstige werkgevers.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Fleet Management inzetten voor uw bedrijf: dit zijn de voordelen
Steeds vaker wordt er binnen bedrijven die te maken hebben met transportkosten en logistiek, gebruik gemaakt van Fleet management.
Welke hypotheek past bij de zzp'er?
Hoeveel hypotheek je als zzp’er kunt krijgen hangt af van een aantal zaken. De hoogte van je inkomen is natuurlijk van het grootste belang.
E-rijden nog steeds beloond
Het aantal elektrische auto's neemt toe. Vorig jaar zijn er weer meer volledig elektrische auto's verkocht.
Financiele schade beperken als zzp'er: welke verzekeringen zijn belangrijk?
De financiele schade voor uiteenlopende risico's is te beperken met zzp verzekeringen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken