Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
20 juni 2014
 

Tekenen van herstel te zien in bijbanenmarkt

 
 

Het aantal vacatures voor bijbanen en vakantiewerk is sinds het begin van dit jaar aanzienlijk gestegen. Dit blijkt uit cijfers van Zoekbijbaan.nl.

Sinds 2011 heeft de economische crisis zware klappen uitgedeeld in het aanbod bijbanen en vakantiewerk, maar het herstel lijkt nu begonnen. "Het aantal bijbaan vacatures is het afgelopen half jaar sterk toegenomen. Sinds het begin van dit jaar zien wij een stijging van 26 procent in het aantal vacatures," zo laat de vacaturebank weten. Het aantal beschikbare bijbanen staat echter nog niet op het niveau van 2011.

Winkels en horeca
Met name het aantal bijbanen in de horeca en commerciële dienstverlening neemt toe, maar ook de detailhandel vertoont de laatste maanden een toename in de vraag naar winkelpersoneel. Verwachting is dat de vraag naar winkel- en horecapersoneel de komende maanden verder zal toenemen. In de vakantieperiode stijgt het aantal bijbanen in deze sectoren vaak sterker dan gemiddeld.

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Adriana van Schalken...  |   | 
25-06-2014
 | 
14:24 uur
Goed nieuws voor de (voornamelijk) jongeren die weer druk op zoek gaan naar een vakantie/bijbaan. Het wordt steeds belangrijker om werkervaring op te doen voor toekomstige werkgevers.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Creditcard kosten
Een creditcard is voor heel veel mensen onmisbaar. Het brengt een zeker comfort met zich mee waar veel mensen die reizen of online aankopen doen aan gewend zijn geraakt
Een bedrijfspand verhuren: hier dient u allemaal rekening mee te houden
Naast het feit dat het verhuren van een bedrijfspand lucratief kan zijn, zit je ook aan een aantal regeltjes vast waar aan gehouden dient te worden.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken