Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Tekenen van herstel te zien in bijbanenmarkt

20 juni 2014 - Het aantal vacatures voor bijbanen en vakantiewerk is sinds het begin van dit jaar aanzienlijk gestegen. Dit blijkt uit cijfers van Zoekbijbaan.nl.

Sinds 2011 heeft de economische crisis zware klappen uitgedeeld in het aanbod bijbanen en vakantiewerk, maar het herstel lijkt nu begonnen. "Het aantal bijbaan vacatures is het afgelopen half jaar sterk toegenomen. Sinds het begin van dit jaar zien wij een stijging van 26 procent in het aantal vacatures," zo laat de vacaturebank weten. Het aantal beschikbare bijbanen staat echter nog niet op het niveau van 2011.

Winkels en horeca
Met name het aantal bijbanen in de horeca en commerciële dienstverlening neemt toe, maar ook de detailhandel vertoont de laatste maanden een toename in de vraag naar winkelpersoneel. Verwachting is dat de vraag naar winkel- en horecapersoneel de komende maanden verder zal toenemen. In de vakantieperiode stijgt het aantal bijbanen in deze sectoren vaak sterker dan gemiddeld.

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Adriana van Schalken...

25-06-2014 12:24  |  

Goed nieuws voor de (voornamelijk) jongeren die weer druk op zoek gaan naar een vakantie/bijbaan. Het wordt steeds belangrijker om werkervaring op te doen voor toekomstige werkgevers.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.