Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
18 juni 2014
 

Kantoorautomatisering in het MKB: zelf opknappen of uitbesteden?

 
 

Beslissers in het MKB lopen tegen flink wat obstakels aan als het gaat om efficiënt samenwerken. Gerard Bergsma, commercieel directeur van Infopact legt in vier artikelen uit hoe ondernemers, door het gebruik van technologie, juist op het gebied van samenwerking tijd en kosten kunnen besparen.

Vandaag deel drie. ‘Moet ik dit zelf doen of zal ik het uitbesteden?’ De meeste ondernemers in het MKB staan geregeld voor deze vraag. Gerard Bergsma legt uit: "Thema’s als personeelsbeleid, communicatie en financiën kunnen echte hersenkrakers zijn. Is het goedkoper om zoiets zelf te regelen, wat kost het om het uit te besteden en wat gebeurt er met de kwaliteit als ik het zelf doe? Ook kantoorautomatisering is in dat kader een hot topic voor veel MKB’ers. Vaak missen ze de kennis om het zelf te doen, maar uitbesteden is nog lang niet vanzelfsprekend. Waarom eigenlijk niet?"

Privacy & veiligheid
Recent onderzoek onder ruim 500 beslissers in het MKB laat zien dat driekwart haar kantoorautomatisering in eigen beheer heeft. Bergsma: "Te hoge kosten en privacy & veiligheid zijn de belangrijkste redenen om automatisering niet uit te besteden. Beide argumenten zijn begrijpelijk. Het outsourcen van automatisering kost vaak een flinke smak geld en of uw gegevens vervolgens veilig zijn, is daarna nog de vraag. Toch kan het uitbesteden van bepaalde delen van de automatisering MKB’ers veel kansen bieden, met name op het gebied van communicatie. Zaken als telefonie, internet en e-mail zijn immers vaak apart geregeld en als er iets niet werkt dan is er veelal specialistische kennis nodig om het op te lossen. Bovendien lopen de kosten dan snel op."

Alles in één
Bergsma licht toe: "Bereikbaarheid is ontzettend belangrijk voor ondernemers, dus uw telefonie en de website mogen er nooit uitliggen. Daarnaast zijn medewerkers steeds vaker onderweg, thuis, of bij de klant aan het werk, waardoor samenwerken lastiger is en duur kan uitvallen. Om ervoor te zorgen dat dit goed verloopt, kan een online communicatietool met bijvoorbeeld telefonie, internet, e-mail, document sharing en videochat de uitkomst bieden. Het voordeel is dat deze zaken niet meer apart geregeld hoeven te worden, de kosten zijn elke maand hetzelfde – of er nu veel of weinig gebeld wordt, het loopt via een beveiligde verbinding, wanneer er zich onverhoopt een hick-up voordoet heeft u één aanspreekpunt in plaats van vijf verschillende leveranciers en het werkt vooral een stuk makkelijker.  En dat is, gezien de vele hersenkrakers waar  ze toch al dagelijks mee te maken hebben,  iets waar elke ondernemer enthousiast van zal worden!"

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt. Dan saboteer je jezelf en anderen, met grote gevolgen voor jou, je familie, je vrienden en de mensen aan wie je wellicht leiding geeft. Het beoefenen van introspectie is dan ook de belangrijkste vaardigheid die wij in ons leven kunnen inzetten.
Lees verderMeer boeken