Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Aon en Jong Ondernemen stimuleren jongeren te gaan ondernemen

5 juni 2014 - Aon en Stichting Jong Ondernemen gaan samen jongeren in het voortgezet onderwijs stimuleren hun eigen bedrijf op te zetten. Jong Ondernemen heeft hiervoor de programma’s YES! en Junior Company in de markt gezet.

Aon zet medewerkers in om de jongeren te begeleiden op hun weg naar ondernemerschap en ondernemend gedrag. De organisaties tekenden daarvoor gisteren een samenwerkingsovereenkomst.

Kennis overbrengen
Door de samenwerking kunnen komend schooljaar zo’n 360 leerlingen binnen het voortgezet onderwijs kennismaken met ondernemerschap via het Jong Ondernemen project YES! (Young Entrepreneurs at School). Hierbij wordt in eerste instantie gekeken naar zogenoemde ‘achterstandswijken’ in grote steden. Medewerkers van Aon worden gekoppeld aan scholen binnen het voorgezet onderwijs in een regio naar keuze. Daarnaast gaan ze fungeren als zakelijk begeleider binnen het project YES! (7 lessen).

Zelf leren ondernemen
Jong Ondernemen laat leerlingen en studenten op jonge leeftijd kennismaken met ondernemerschap door hen zelf een eigen bedrijf op te laten zetten. Jongeren van basisschool tot universiteit zetten, afhankelijk van de duur van het programma, een bedrijf op. Ze schrijven een ondernemingsplan, doen marktonderzoek en regelen de inkoop, productie en verkoop van hun product of dienst. Ze vergaren hun eigen startkapitaal door de verkoop van aandelen, betalen belasting en leggen verantwoording af aan hun aandeelhouders. Onder begeleiding van een docent en externe begeleider runnen de deelnemers – binnen de meeste programma’s - een jaar lang hun eigen bedrijf.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.