Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
23 mei 2014
 

'Handige man' verdwijnt: klus gaat steeds vaker naar vakman

 
 

Vrouwen geven hun partner dikke onvoldoendes als het aankomt op hun kluskwaliteiten. Stucwerk, het verbouwen van de badkamer of het plaatsen van een CV ketel besteden ze daarom liever uit aan een vakman.

Vrouwen vertrouwen er echter wel op dat hun partner het schilderwerk en het tuinonderhoud goed doet. Opvallend genoeg zijn dat nu net de klussen die vaak meer dan drie maanden blijven liggen. Dit blijkt uit de Klusmonitor uitgevoerd door MarketResponse onder 1.079 Nederlanders in opdracht van Werkspot.nl.

Schilderen en tuinonderhoud
Ondanks de onvoldoendes zijn de vrouwen opvallend positiever over de kluskwaliteiten van hun partner, dan de mannen over hun partner. In alle uitgevraagde kluscategorieën geven de vrouwen hun partner een hoger cijfer dan de mannen. Toch zijn er maar twee klussen waar er daadwerkelijk voldoendes worden uitgedeeld: schilderwerk en tuinonderhoud. Bij de andere categorieën hebben de ondervraagden er weinig vertrouwen in dat hun partner dit tot een succesvol einde gaat brengen.

Handige man
Deze reeks aan onvoldoendes lijkt een afspiegeling te zijn aan het gebrek aan klusvaardigheden. "De trend is dat mannen steeds minder zelf klussen, vaak door tijdgebrek. Zo verdwijnt langzamerhand de handige man. De skills worden niet meer overgedragen van vader tot zoon," zo constateert ook Ronald Egas, CEO van Werkspot.nl. "Men klust niet meer zelf, maar zoekt steeds vaker een vakman."
Uiteindelijk zijn het de mannen die vaker de hulp van een vakman zoeken voor het opknappen van een klus. Voor bijvoorbeeld het aansluiten van een CV ligt de verhouding op 76 procent om 22 procent. De categorie waar vrouwen meer klussen uitbesteed is tuinaanleg, 38 procent van deze klussen worden geplaatst door een vrouw.

Overige interessante feiten en wetenswaardigheden
• Klussen die al meer dan drie maanden liggen te wachten: schilderklus; elf procent, tuinonderhoud: zeven procent en badkamer verbouwen: vier procent.
• Vrouwen geven significant hogere cijfers aan hun partner dan mannen. Schilderklus: mannen geven: 6,64 en vrouwen geven: 7,11 aan hun partner. Tuinonderhoud: mannen geven: 6,62 en vrouwen geven: 7,05 aan hun partner. Stucwerk: mannen geven: 3,4 en vrouwen geven: 4,87 aan hun partner.

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 
 
 
Reacties
 
Tegelheld  |   | 
23-05-2014
 | 
23:15 uur
Nu zijn ''Stucwerk, het verbouwen van de badkamer of het plaatsen van een CV ketel'' ook wel echte klussen die je niet zelf moet doen. Daar is gewoon een vakman voor nodig. Stucwerk omdat het de basis is voor een goede afwerking, een badkamer omdat werken met water gewoon enorm lastig is en een CV-ketel plaatsen door het verhoogde risico wanneer zulks fout aangesloten wordt.

Voor gewoon schilderwerk, keukens plaatsen, laminaat leggen etc ervaar ik juist dat mensen veel meer zelf doen. En terecht, met een beetje handen uit de mouwen is dit goed te doen.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Jouw bedrijf in een nieuw jasje steken: aan de slag met je kantoor!
Altijd dezelfde inrichting en indeling is niet motiverend. Niet voor de klanten die met regelmaat langskomen, maar ook niet voor het personeel dat elke dag hetzelfde uitzicht heeft.
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Kan ik die aanbouw wel betalen?
Een doorlopend krediet is een oplossing wanneer je onzeker bent over de totale kosten en geen rente wilt betalen over geld dat je nooit gebruikt.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken