Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Nieuwe subsidieregeling voor VMBO-, MBO-, HBO- of academische werkleerplaats

19 mei 2014 - Ondernemers kunnen tussen 2 juni en 15 september 2014 subsidie aanvragen als zij een praktijk- of een werkleerplaats voor het studiejaar 2013/ 2014 hebben aangeboden. Sinds 1 januari is de ‘Subsidieregeling praktijkleren’ ingegaan.

Deze is bedoeld voor bedrijven waaronder opleidingsbedrijven, die erkend leerbedrijf zijn en die een praktijkleerplaats of een werkleerplaats aanbieden aan studenten en deelnemers in diverse onderwijssectoren, uiteenlopend van VMBO tot Universiteit. De subsidie kan oplopen tot 2.700 euro per schooljaar als de aanvraag op de juiste wijze is ingediend,  het bedrijf aan alle voorwaarden voldoet en er voldoende budget beschikbaar is.
De ‘Subsidieregeling praktijkleren’ stimuleert werkgevers stageplekken, praktijk- en werkleerplaatsen aan te bieden. De subsidie is een tegemoetkoming voor een werkgever in de kosten die hij maakt voor de begeleiding van een leerling, deelnemer of student.

Financiële prikkel
Helma van Gelsdorp, Vakdirecteur Arbeidszaken van Flynth: "Deze nieuwe regeling is bij veel bedrijven nog onbekend. Wij vinden het belangrijk ondernemers hierover te informeren. Allereerst om ervoor te zorgen dat ondernemers meer weten over de financiële voordelen rondom het aanbieden van een werkleerplaats en daarnaast willen wij voorkomen zij de subsidie mislopen."  Meer informatie over de regeling en de subsidie is te vinden op: www.flynth.nl/subsidiepraktijkleren.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.