Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Verdeel uw sociale contacten in vier groepen

3 januari 2011 - Met de opkomst van sociale netwerken als Facebook en LinkedIn is het makkelijker (en sneller!) dan ooit om een netwerk op te bouwen. Toch heeft u weinig aan honderden connecties als ze niet verder gaan dan u te accepteren als connectie.

Brian Gordon van Technology Gateway Canada komt in de Globe and Mail met de tip om uw contacten onder te verdelen in vier categorieën. Het kost even tijd, maar dan heeft u ook wat. U weet weer precies wie zich allemaal in uw netwerk bevinden en u komt ongetwijfeld een of meerdere personen tegen die u al bijna vergeten was. 

Categorie één: persoonlijke contacten
In deze categorie plaatst u uw familie en vrienden. Dit zijn de mensen die meteen hun telefoon op zullen nemen als uw naam op het scherm verschijnt. 

Categorie twee: zakenpartners
Dit zijn de mensen met wie u in de afgelopen jaren daadwerkelijk zaken hebt gedaan. Ze weten meteen wie u bent als u ze belt of mailt en zijn in u geïnteresseerd. 

Categorie drie: zakelijke kennissen
Dit zijn degenen met wie u in het verleden wel eens heeft samengewerkt of die u ontmoet hebt op zakelijke bijeenkomsten, maar met wie u niet regelmatig contact hebt. Als u contact met ze opneemt, bestaat de kans dat ze niet (meer) precies weten wie u bent. 

Categorie vier: overige kennissen
Dit zijn bijvoorbeeld voormalig klasgenoten en vrienden van vroeger met wie u een connectie hebt via sociale netwerken maar verder niet spreekt of ziet. 

Netwerk uitbreiden
Het moge duidelijk zijn dat de mensen in de eerste twee groepen het meest waardevol zijn. Aarzel niet om u tot hen te wenden als u een vraag hebt of advies nodig hebt. Zij zullen u graag van dienst zijn. Wilt u uw zakelijke netwerk uitbreiden, kijk dan goed rond in categorie drie en vier. Zit er een interessant iemand tussen, neem dan vooral contact op. En spreek vervolgens vooral een keer offline af! Ook in dit tijdperk van sociale netwerken blijft face-to-face contact essentieel om echte relaties op te bouwen.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.