Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
3 januari 2011
 

Autoverkopers sluiten 2010 lachend af

 
 

De autoverkopers kunnen met een brede glimlach terugkijken op 2010. Afgelopen jaar herstelde de verkoop van nieuwe personenauto's zich ongekend snel. Volgens de meest recente gegevens zijn er bijna 482.000 auto’s verkocht: een kwart meer dan in 2009.


De verkoopstijging is vooral te danken aan het belastingvoordeel op zuinige auto's. Het gaat hierbij met name om kleinere auto's zoals de Citroën C1, de Peugeot 107, de Toyota Aygo, de Fiat Panda, de VW Polo. Ook de Koreaanse merken zijn in dit segment aan een opmars begonnen. 

Stijgers
Volkswagen was ook in 2010 het best verkochte merk  in Nederland. Volgens de laatste cijfers werden er 49.276 exemplaren op de weg gebracht. Een groei van bijna 29 procent. Toyota staat op de tweede plek en realiseerde met 40.935 verkochte auto’s een groei van ruim negen procent. Andere merken die het goed deden in 2010 waren: Kia met een groei van 119 procent, Skoda met 109 procent en Ferrari met 100 procent. Vooral de ruim 230.000 euro kostende Ferrari California deed het goed (32 verkochte exemplaren).


Bron: De Telegraaf
 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken