Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Jan des Bouvrie niet vervolgd

30 december 2010 - De ontwerpstudio van Jan des Bouvrie accepteert een schikking van 25.000 euro. Daarmee is een rechtszaak tegen Des Bouvrie wegens valsheid in geschrifte van de baan.

Ontwerpstudio Des Bouvrie zou in 2006 vier facturen van een verkeerde tenaamstelling en foutieve omschrijving van een project in Frankrijk hebben voorzien en op die manier voor tienduizenden euro's aan BTW, vennootschapsbelasting en inkomstenbelasting hebben ontdoken. 

Niet bewust
Het OM verdacht Jan des Bouvrie ervan dat hij bewust had meegewerkt aan het wijzigen van de facturen. Uit onderzoek bleek echter dat Des Bouvrie zelf niet op de hoogte was van de fraude. Des Bouvrie erkent wel dat er door zijn bedrijf een fout is gemaakt. Volgens het OM heeft hij gezegd dat hij het ten zeerste betreurt dat dit binnen zijn onderneming heeft kunnen gebeuren. 

Vastgoedfraude
Het onderzoek bij de ontwerpstudio is onderdeel van een groter onderzoek naar vastgoedfraude. Daarbij zou het gaan om anderhalf miljoen euro aan zwart geld. Ook aan enkele aannemers die tegelijk met Jan des Bouvrie zijn aangehouden, zijn schikkingen aangeboden.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.