Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Bijstandsaanvragen door ondernemers nemen af

9 april 2014 - Volgens het IMK, Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf, is het aantal bijstandsaanvragen door ondernemers in het eerste kwartaal met elf procent gedaald ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2013.

Opvallend daarbij is dat het aantal bijstandsaanvragen door winkeliers met bijna dertig procent daalde.

IMK-Index
IMK introduceerde in januari 2011 de zogenaamde IMK-Index. Deze is maatgevend voor het aantal ondernemers dat in nood verkeert. De index is gebaseerd op het aantal ondernemers dat een beroep doet op bijstandverlening in de vorm van krediet en/of uitkering bij gemeenten in Nederland.
"Wij zien dit afgelopen kwartaal grote verschillen tussen verschillende sectoren," zegt Han Dieperink, algemeen directeur van IMK, "de detailhandel en zelfstandige adviseurs lijken door het dieptepunt heen te zijn, terwijl bijvoorbeeld ondernemers in de thuiszorg en kinderopvang het juist wat moeilijker lijken te hebben."
De IMK-Index is voor januari 2008 op 100 gesteld en toonde in maart 2010 een maximale stand van 234. In de zomer van 2011 daalde de IMK-Index naar 110 om vervolgens vanaf 2012 weer te stijgen naar een niveau rond 140.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.