Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Verkoop aanhangwagens stijgt

7 april 2014 - In het eerste kwartaal van 2014 zijn 3.685 nieuwe aanhangwagens verkocht in Nederland en dat is een stijging van dertien procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Sinds 2008 daalde de verkoop van aanhangwagens en daarmee is deze stijging een trendbreuk en een indicator voor voorzichtig herstel van de economie en van ondernemersvertrouwen.

Bedrijfswagens
Aanhangwagenbedrijven in het hele land, waarvan zo’n 140 lid van BOVAG, zien na vijf jaar daling nu onder andere bouwbedrijven, hoveniers, aannemers en transporteurs weer voorzichtig de showrooms betreden. Sinds het intreden van de crisis eind 2008 waren deze klanten zeer terughoudend, maar het vertrouwen lijkt terug te keren evenals de noodzaak om weer te investeren in nieuw materieel. In 2008 werden 24.437 nieuwe aanhangers verkocht en dat aantal daalde in crisisjaar 2009 naar 18.420, terwijl afgelopen jaar een dieptepunt van 14.031 nieuwe aanhangwagens werd bereikt. Naast de groei van dertien procent in het eerste kwartaal voor wat betreft nieuwe exemplaren werden er in de eerste drie maanden van dit jaar tevens twaalf procent meer gebruikte aanhangwagens verkocht dan in dezelfde periode in 2013.

Eigen bodem
De Nederlandse markt voor aanhangwagens is voor een groot deel in handen van fabrikanten van eigen bodem. De merken Hapert, Saris, Henra en Anssems (alle vier gevestigd in de provincie Noord-Brabant) voeren traditiegetrouw de verkooplijst aan en bestrijken samen 48 procent van de markt. In alle categorieën aanhangwagens werden in het eerste kwartaal plussen genoteerd. Zo steeg de verkoop van aanhangers om bouwmachines te vervoeren met 40 procent, de afzet van boottrailers nam met 22 procent toe en de stijging in verkoop van nieuwe veewagens, inclusief paardentrailers, bedroeg veertien procent.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.