Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Bedrijven betalen niet op tijd door uitkering vakantiegeld

7 april 2014 - Drie op de tien MKB bedrijven geeft aan dat de uitbetaling van personeelskosten zoals vakantiegeld wel eens liquiditeitsproblemen veroorzaken. Bedrijven geven aan in zo’n geval een beroep te hebben gedaan op de bank voor een extra lening of krediet om de personeelskosten te kunnen betalen.

Ook worden op zijn tijd de facturen van leveranciers of andere vaste lasten niet binnen de betalingstermijn voldaan. Aan de andere kant geeft 68 procent van het MKB in Nederland aan wel voldoende reserveringen te maken om de personeelskosten te kunnen betalen. Dat blijkt uit de MKB Barometer personeelszaken, uitgevoerd door Markteffect in opdracht van Please Payroll.

Levensduur
MKB bedrijven die minder dan tien jaar bestaan geven vaker aan dat personeelskosten liquiditeitsproblemen veroorzaken (40 procent) dan MKB bedrijven die twintig jaar of langer bestaan (21 procent). MKB bedrijven met maximaal vijf medewerkers hebben minder vaak liquiditeitsproblemen dan bedrijven met tien tot 50 medewerkers.

Verschillen per branche
68 procent van de MKB’ers in de bouw geeft aan wel eens een beroep te hebben gedaan op de bank voor een extra lening of krediet om de personeelskosten te kunnen betalen. Bij MKB bedrijven in andere branches is dit aanzienlijk lager: detailhandel (34 procent), gezondheidszorg (28 procent), groothandel (35 procent), horeca (32 procent) en zakelijke dienstverlening (30 procent).  Meer MKB bedrijven binnen de bouwnijverheid (55 procent) geven aan dat door uitbetaling van vakantiegeld de leveranciers of andere vaste lasten weleens niet tijdig konden worden betaald dan MKB bedrijven binnen de gezondheidszorg (24 procent) en zakelijke dienstverlening (23 procent).

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.