Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Nieuwbouwkoper slechter af met nieuw bouwtoezicht

27 maart 2014 - De Vaste Kamercommissie voor Wonen debatteert vandaag over nieuwe regels voor bouwtoezicht. Vereniging Eigen Huis is bezorgd over de ontwikkelingen rond de kwaliteitsborging van nieuwbouwwoningen.

Minister Blok van Wonen heeft eerder voorstellen afgewezen die bouwers wettelijk verplichten om kopers van nieuwbouwwoningen te beschermen met een scherpere aansprakelijkheidsregeling en een verplichte garantie. Als nieuwbouwkopers een dergelijke garantie niet krijgen en de bouwer ernstige steken laat vallen, kunnen zij letterlijk in de kou komen te staan met een afgekeurde woning of een huis vol gebreken. In geval van een faillissement kunnen kopers zelfs met een half afgebouwde woning blijven zitten.

Verbeteren bouwkwaliteit
De minister heeft verbetering van bouwkwaliteit hoog op de agenda gezet, maar wil kwaliteitsgaranties voortaan overlaten aan marktpartijen. Vereniging Eigen Huis vindt dat een nieuw systeem van kwaliteitsborging door bouwers eerst in de praktijk moet worden getoetst en dat nieuwe regelingen pas na bewezen positief resultaat kunnen worden ingevoerd.
Vereniging Eigen Huis pleit daarom voor wettelijke consumentenbescherming. Een nieuw systeem waarbij bouwers het bouwtoezicht overnemen moet eerst in de praktijk worden getoetst, alvorens de overheid zich hieruit terugtrekt.

De brief van Vereniging Eigen Huis aan de Algemene Commissie voor Wonen leest u hier: http://www.eigenhuis.nl/briefbouwtoezicht.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.