Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Groei leasevloot zet door

3 maart 2014 - Het aantal auto's in de totale Nederlandse leasevloot is in 2013 met 0,6 procent toegenomen tot 717.400 exemplaren. Het is de derde lichte stijging op rij. De groei van de Nederlandse leasevloot in 2013 is volledig toe te schrijven aan de toename van het aantal personenleaseauto's.

De vloot bestellers in de lease daalt al sinds 2011 en zo ook in 2013: -2,9 procent. Op basis van uitgebreide analyse van de VNA-vloot blijkt dat het laatste kwartaal van 2013 wel een heel bijzonder kwartaal was met een spectaculaire plus. Driekwart van de groei in personenauto's in 2013 werd namelijk in het laatste kwartaal gerealiseerd. Daarnaast groeide ook het aantal bestelauto's in het laatste kwartaal van 2013 weer. En dat is goed nieuws want dat is voor het eerst sinds het eerste kwartaal van 2011. De groei van het aantal bestelauto's in het VNA-wagenpark bedroeg in Q4 van 2013 1.725 bestelauto's, een plus van 1,45 procent.

Vertrouwen voor 2014
Renate Hemerik, directeur VNA: "Natuurlijk weten we dat het succes van het vierde kwartaal voor een deel veroorzaakt wordt doordat de inzet van nieuwe lease-auto's naar voren is gehaald vanwege afbouw van de lage bijtelling categorieën en het afschaffen of afbouwen van subsidies. Maar we zien ook de groei van de bestelautovloot als signaal dat de economie aantrekt. En dat geeft ons vertrouwen voor 2014."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.