Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Ondernemer met arbeidsongeschiktheidsverzekering betaalt onnodig provisie

26 februari 2014 - Ondernemers kunnen nog steeds fors besparen op hun arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) door deze provisievrij te maken. Uit onderzoek van Yellow Walnut blijkt dat minstens 39 procent van de ondernemers nog doorlopend provisie betaalt voor hun AOV, ondanks het provisieverbod dat in januari 2013 is ingegaan.

Ondernemers zijn vaak niet op de hoogte van de mogelijkheid om hun AOV provisievrij te maken en daardoor kosten te besparen. Daarnaast blijkt 27 procent niet te weten of zij wel of geen doorlopende provisie betalen.

Onderzoek wijst uit dat ondernemers fors kunnen besparen
Sinds januari 2013 geldt een provisieverbod voor nieuw afgesloten AOV’s. Van de ondernemers die voor die tijd hun AOV hebben afgesloten, betaalt 39 procent nu nog steeds onnodig doorlopend provisie. Dit blijkt uit onderzoek van Yellow Walnut onder 385 MKB-ondernemers. Daarnaast geeft 27 procent aan niet te weten of zij provisie betaalt. Veel ondernemers betalen hierdoor honderden tot zelfs duizenden euro’s per jaar aan onnodige kosten. Deze kosten kunnen worden voorkomen door een AOV provisievrij te maken.
Adriaan van Loon, co-founder Yellow Walnut: "Wij schrikken van deze cijfers. Een groot deel van de ondernemers met een AOV beseft niet dat zij teveel betalen. De AOV blijkt daardoor nog steeds een niet-transparant verzekeringsproduct te zijn. Wij raden ondernemers aan om na te gaan of zij wel of geen doorlopende provisie betalen. Wanneer dit wel het geval is, raden wij ze aan hun verzekering provisievrij te maken door bijvoorbeeld met behoud van hun AOV over te stappen naar een andere tussenpersoon en daarmee honderden en misschien zelfs duizenden euro’s per jaar te besparen."

Doorsturen  |  2  |  Nieuwsbrief

Reacties

Edwin

26-02-2014 09:23  |  

Leuk artikel en onderzoek, maar dit is echt geen nieuws. Dit roepen wij al jaren en weet iedereen die werkzaam is binnen de branche als daarbuiten. Persoonlijk vind ik het % nog meevallen, zou mij niet verbazen als dit hoger ligt.

Ron Greten

26-02-2014 13:17  |  

Ongenuanceerd artikel. Bij nieuw afgesloten arbeidsongeschiktheidsverzekeringen is provisie niet meer mogelijk en zal de klant rechtstreeks van de bemiddelaar een factuur ontvangen. Er zijn bemiddelaars die bewust de provisie laten doorlopen op bestaande polissen en ook factureren, vervolgens de provisie ook weer aan de klant terug vergoeden. Dit heeft voordelen voor de klant die niet ter sprake komen. Derhalve mijn opmerking dat het artikel ongenuanceerd is. Ik vind dat de premie voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering doorgaans te hoog is, dat ligt echter niet aan de provisie of factuur. Bij een goede adviseur weet de klant wat hij/zij betaalt voor de dienstverlening en wat hij ervoor krijgt. Het probleem ligt in de hoogte van de netto premie en dat ligt bij verzekeraars. Hetzelfde als de individuele ondernemer zijn eigen winstmarge mag bepalen, mag een verzekeraar dit ook. En helaas lopen deze wel eens uit de pas in mijn ogen. Met verstand van de markt en producten kan echter vaak heel goede oplossingen worden gevonden in het voordeel van de ondernemer.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.