Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
6 februari 2014
 

Meer budget voor evenementen

 
 

96 procent van de bedrijven verwacht dat hun budgetten voor evenementen de komende zes maanden zullen stijgen of op zijn minst gelijk zullen blijven. Het vertrouwen in de markt stijgt en de crisis lijkt achter de rug.

Dat blijkt uit de resultaten van de achtste EventMonitor. Zowel opdrachtgevers, organisatoren als eventbedrijven zijn het met elkaar eens dat de sector terug aantrekt. Ze kijken positief naar de toekomst. 36 procent van de opdrachtgevers zag zijn budgetten voor events zelfs de afgelopen maanden al toenemen. Er worden bovendien stilaan weer meer evenementen georganiseerd.

Nederland versus België
In de vergelijking tussen België en Nederland zien we dat vooral de Nederlandse bedrijven terug meer events organiseren. In België stijgt dan weer bij 29 procent van de opdrachtgevers het budget, daar waar in Nederland 43 procent van de ondervraagden aangaf het budget per event te laten dalen. Belgen leggen meer de nadruk op kwaliteit dan op kwantiteit. De catering neemt een grote hap uit de Belgische budgetten.

Budget per persoon in de lift
Het budget per persoon dat bij evenementen wordt gespendeerd, stijgt opnieuw. Vooral events die voorheen met 50 euro of minder per persoon werden georganiseerd (vorig kwartaal nog 40 procent van de events), gaan nu door met een budget van 60-70 euro per persoon. Op dit moment geeft 65 procent van de opdrachtgevers meer dan 50 euro per persoon uit.

Kortere ‘lead time’
52 procent van opdrachtgevers schiet pas minder dan drie maanden voor het event plaatsvindt, uit de startblokken. Een stijging met tien procent ten opzichte van de vorige bevraging. 86 procent van alle opdrachtgevers starten met de voorbereidingen minder dan zes maanden op voorhand. Opdrachtgevers wachten tot de allerlaatste moment om te beslissen. De eventsector speelt hier flexibel op in, maar dat heeft helaas tot gevolg dat opdrachtgevers eraan wennen dat het ook last-minute kan. Dat maakt het moeilijk om de ‘lead time’ de komende jaren weer op normaal niveau te krijgen. Iets waar de branche alert voor moet zijn.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Welke hypotheek past bij de zzp'er?
Hoeveel hypotheek je als zzp’er kunt krijgen hangt af van een aantal zaken. De hoogte van je inkomen is natuurlijk van het grootste belang.
E-rijden nog steeds beloond
Het aantal elektrische auto's neemt toe. Vorig jaar zijn er weer meer volledig elektrische auto's verkocht.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Financiele schade beperken als zzp'er: welke verzekeringen zijn belangrijk?
De financiele schade voor uiteenlopende risico's is te beperken met zzp verzekeringen.
Fleet Management inzetten voor uw bedrijf: dit zijn de voordelen
Steeds vaker wordt er binnen bedrijven die te maken hebben met transportkosten en logistiek, gebruik gemaakt van Fleet management.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken