Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Recruitmentorganisaties op de rand van de afgrond door internet

30 januari 2014 - De laatste jaren zijn er rake klappen gevallen in de recruitmentsector. Op het hoogtepunt van de crisis gingen maar liefst zeven werving en selectie organisaties per week failliet. Nu het herstel van de economie zijn intrede doet raakt deze branche maar niet uit het slop.

De laatste jaren hebben werkzoekenden meer mogelijkheden gekregen om zichzelf te presenteren.
Sollicitanten sturen filmpjes via youtube om zichzelf te presenteren en solliciteren het liefste zonder tussenkomst van een bureau of jobboard. Werkgevers maken massaal gebruik van de informatie op social media netwerken als Linkedin en werven online direct in de doelgroep. Ook het selectieproces gaat online. Hierdoor is de rol van een werving- en selectieorganisatie steeds kleinder. Werkzaamheden van een recruiter kunnen met het grootste gemak online uitgevoerd worden en dat heeft ernstige gevolgen voor bemiddelingsorganisaties. Bij uitzendorganisatie Randstad heeft een recruiter regelmatig nog maar een succesvolle bemiddeling per zeven weken, een paar jaar geleden waren dat er nog ruim vier per maand.


Internet neemt dus de rol van recruiters over en er is geen stoppen meer aan. Toch denken de klassieke werving- en selectieorganisaties veel nut te hebben. "Door in gesprek te gaan met de HR-adviseur kunnen de interventies die nodig zijn om werknemers op het gewenste niveau te krijgen, gedaan worden. Op deze manier is een recruiter dus juist van grote waarde voor een ondernemer," aldus Frans Van den Berg, eigenaar van PerfectMatch. Recruitmentorganisaties die volledig online werven zien hun aandeel stijgen. "Werving- en selectieorganisaties houden tegen beter weten in krampachtig vast aan het oude model. Het is als het kopen van een cassettebandje terwijl u een CD-speler in huis hebt," zegt Kor de Boer van SalesProfs.Nu de vraag naar personeel weer aantrekt is er vrijwel nog geen herstel te zien bij bemiddelaars. Als deze trend zich doorzet zal de recruiter het volgende slachtoffer worden van het internet.

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

wim

30-01-2014 11:01  |  

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.